Андерсън пребори Иснър в епична битка, продължила над 6 часа, и е на финал на Уимбълдън


Андерсън пребори Иснър в епична битка, продължила над 6 часа, и е на финал на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Gulliver

1520 0

Кевин Андерсън се класира на финал на "Уимбълдън" след епичен сблъсък с Джон Иснър. Двубоят продължи близо 7 часа или по-точно 6 часа и 35 минути. Американецът бе надигран със 7-6(6) 6-7(5) 6-7(9) 6-4 26-24. Победителят за първи път ще спори за титлата.  Двамата сътвориха истинско зрелище, което се превърна във втория най-дълъг мач в историята на турнира.

Андерсън завърши мача с 49 аса на сметката си, а съперникът му – с 53. Иснър победи и рекорда на Горан Иванишевич за най-много директни точки в едно издание на надпреварата. Андерсън очаква в сблъсъка за титлата победителя от двубоя между Рафаел Надал и Новак Джокович.

В първия сет липсваха пробиви, като в последвалия тайбрек осмият поставен Андерсън се наложи с 8-6. Този сценарий се повтори и във втория сет, който този път отиде на сметката на Иснър, който спечели тайбрека със 7-5. В третия сет двамата си размениха по един пробив, преди отново частта да бъде решена след тайбрек, спечелен от американеца с 11-9.

В четвъртия сет Андерсън първи поведе с пробив, но Иснър моментално направи рибрейк. Южноафриканецът отново дръпна в резултата след нов пробив в деветия гейм, след който затвори сета на свой сервис за 6-4.

В решаващия пети сет настъпи и жестоката битка между двамата, която продължи близо 3 часа. Разчитайки на мощния си начален удар и двамата печелиха убедително своите сервис геймове, като нито един от тях не успяваше да вземе превес. В крайна сметка в 49-ия гейм Андерсън успя да реализира решаващ пробив, а впоследствие да приключи мача в своя полза при 26-24. По този начин той се класира за първия си финал на Уимбълдън и втори на турнир от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички