Александър Донски впечатли, но не успя да се противопостави на Клижан


Александър Донски впечатли, но не успя да се противопостави на Клижан
Снимка: БГНЕС

1142 0

Участващият с уайлд кард Александър Донски отпадна от DIEMA XTRA Sofia Open 2018, след като загуби от словака Мартин Клижан с 5-7, 1-6 в мач от първия кръг на надпреварата.

Намиращият се на 1528-мо място в световната ранглиста български тенисист успя да бъде равностоен на по-именития си съперник в първата част, когато удържаше подаването си до 5-6, преди да допусне пробив и да загуби първата част. Във втория сет Донски допусна нови два пробива и в крайна сметка записа поражение в дебюта си в Световния тур на АТР след час и 16 минути игра. Клижан, който достигна 1/4-финалите в София преди година, бе много стабилен на собствен сервис, като загуби общо 11 точки при подаванията си и не даде нито една възможност за пробив на съперника си. Във втори кръг словакът ще се изправи срещу водача в схемата Стан Вавринка.

След загубата на Донски, в схемата на сингъл остана само един българин - 16-годишният Адриан Андреев. В първия си мач по-късно днес той ще срещне узбека Денис Истомин. Вчера втората ни ракета Димитър Кузманов загуби от Жоао Соуса с 6-7(6), 1-6. Кузманов участва и в надпреварата на двойки, където днес с партньора си Васко Младенов ще играе срещу Скот Липски и Дивиж Шаран.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички