32-годишен французин поднесе голямата изненада в Париж, отстрани Медведев


32-годишен французин поднесе голямата изненада в Париж, отстрани Медведев
Снимка: Getty Images/Gulliver

1236 0

32-годишният французин Жереми Шарди поднесе голямата сензация на Мастърса в Париж, отстранявайки поставения под №4 Данийл Медведев в три сета в двубой от втори кръг. Представителят на домакините се наложи над руснака с 4-6, 6-2, 6-4 за 2 часа и 6 минути.

Французинът направи три пробива от пет възможности и само веднъж се пропука на собствения си сервис. Той поведе с 2-1 в мачовете с Медведев. В следващия кръг Шарди ще спори с Кристиан Гарин или Джон Иснър.

Медведев за първи път след Уимбълдън не успя да стигне до финал на турнир, в който участва. Той записа победи на Мастърсите в Шанхай и Синсинати и турнира в Санкт Петербург и загуби във финалните срещи на US Open, Монреал и Вашингтон. Руснакът също така пропусна възможността да стане първият играч, който печели 60 мача през сезон 2019.

Сега той има 59 победи, а за да стане трета ракета в света, трябваше да стигне до финала на Мастърса в Париж. Шарди пък прекъсна серия от 10 загуби срещу играчи от Топ 10. За последно той бе правил това през март миналата година, когато отстрани първата ни ракета Григор Димитров в Маями.

По-късно днес пък Григор Димитров ще излезе за втория си мач в Париж - ето в колко часа се очаква да е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички