21-годишният Зверев подчини Федерер и е на финал в Лондон


21-годишният Зверев подчини Федерер и е на финал в Лондон
Снимка: Getty Images/Gulliver

1403 0

Александър Зверев е първият финалист на турнира в Лондон. Германецът изигра много добър мач и победи фаворита Роджър Федерер. 21-годишният тенисист се наложи в два сета със 7-5 7-6(5) и очаква победителя от двубоя между Кевин Андерсън и Новак Джокович на финала.

Сервисът на Зверев бе много стабилен и успя да поведе с 6:5, без да допуска опасности в своите подавания. В 12-ия гейм дръпна с 30:0 след неспасяем минаващ удар по правата, а дълбок ретур му помогна да стигне до три сетбола. Още първият бе материализиран след непредизвикана грешка на швейцареца– 7:5.

В третия гейм на втория сет Саша допусна пробив, въпреки че отрази две от възможностите. Това обаче не повлия на тенисиста и още в следващия върна пробива на Федерер. Така, без повече пробиви се стигна до тайбрек. Там Зверев завърши двубоя с първия си мачбол, реализиран на свой начален удар с печелившо драйв воле от бекхенд на мрежата. Зверев е първият германец от 22 години, който стига финала на заключителния турнир на най-добрите осем за сезона - последният представител на тази страна бе знаменитият Борис Бекер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички