2014 срещу 2017 - как Григор Димитров преодоля неочаквания спад в играта си


2014 срещу 2017 - как Григор Димитров преодоля неочаквания спад в играта си
Снимка: Guliver/GettyImages

1544 0

Поставените тенисисти на турнира в "Куинс" продължават да капят, но Григор Димитров се отличава, след като той е един от тримата високо поставени, които продължават да участва. Останалите са Томаш Бердих и Марин Чилич.

Гришо се справи с Раян Харисън в първия кръг сравнително лесно, но Димитров призна, че все още не показва най-доброто от себе си. Това той показа срещу Жулиен Бенето, след като допусна три двойни грешки и подари първия сет. Но ако преди това щеше да зададе тона в мача, сега Димитров успя да обърне. Българинът е "пораснал" в сравнение със сезона, в който изгря (2014), и демонстрира, че може да печели, дори когато не е в топ форма.

"Обичам процеса в момента. Вълнувам се всеки ден, когато се появя на корта. Мисля, че това допринася допълнително за представянето ми. Ако победите не идват в момента, то със сигурност в бъдеще ще са налични", коментира Димитров в материал, посветен на неговото представяне на wimbledon.com.

"Опитвам се да не сравнявам турнирите от миналото с настоящите. Идеята е да се чувствам добре всяка седмица. Всички знаем колко е трудно да се състезаваш всяка седмица, особено на това нивов, на което играем в момента. Всеки се опитва да играе добре.

"Мисля, че подобрявам играта си, което е и целта. В Австралия мисля, че не играех добре в началото на мачовете, но постепенно започнах да играя по-добре. Увереността ми беше по-добра. Цялостното ми представяне беше по-добро с всеки изминал мач в Австралия и сега се опитвам да показвам това във всеки турнир. Сега просто гледам към следващата среща, която ми предстои", каза Гришо.

Димитров не е по сравненията, но самият той признава, че спадът след 2014 година го е научил на много неща и се надява да не повтори същите грешки.

"Просто се носех по течение и реално не бях подготвен да задържа нивото, което показах. При първия ми пробив бях изцеден физически и психически. На следващата година не стартирах добре и имах препятствия извън корта, които ми пречеха.

Да, има тежки моменти и, да, мисля, че в момента съм по-силен след всичко, през което преминах. Гордея се със себе си, горд съм със своя отбор и с хората, които са до мен. Това е нещо, което никога няма да забравя", допълва Григор за трудностите по пътя към върха.

На турнира в "Куинс" отпаднаха куп фаворити, като сред тях бяха Анди Мъри, Стан Вавринка и Милош Раонич. Единствените, които са печелили турнира и все още участват, са Димитров и Марин Чилич, но Гришо подчерта, че това може да е нож с две остриета.

"Не мисля, че трябва да се гледа на минали турнири толкова сериозно. Вярвам, че всички тези играчи, които сега отпаднаха, ще имат много сериозна мотивация за Уимбълдън. Те ще имат повече време да си починат, да се възстановят и да работят върху проблемите в играта си, което може сериозно да им помогне", завърши Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички