Стана ясно откъде ще тръгне огънят за Олимпийските игри в Париж 2024


Стана ясно откъде ще тръгне огънят за Олимпийските игри в Париж 2024
Снимка: Getty Images

1187 0

Щафетата на олимпийския огън през 2024 година ще започне в Марсилия - известният френски средиземноморски град, съобщиха от олимпийския комитет днес (3 февруари).

"Олимпийският огън ще спре за първи път на щафетата с факела на Париж през 2024 година в Марсилия, Франция през пролетта на 2024 година", се казва в изявление.

"След запалването му в Олимпия (Гърция), мястото на Древните олимпийски игри, пламъкът ще пътува до Марсилия в Южна Франция, транспортиран на Белем - величествения тримачтов кораб, който за първи път изплува в моретата през 1896 година", се споменава в съобщението и се добавя, че корабът ще свърже Атина с Марсилия, тъй като и двата града имат "дълбоко вкоренена споделена история".

Отговорникът за Олимпийските игри в Париж - Тони Естанге каза, че 10 олимпийски състезания по ветроходство и 10 футболни мача ще се проведат в Марсилия по време на летните игри догодина.

Стадион "Велодром" - домът на Олимпик Марсилия, може да приеме най-малко 67 000 зрители след ремонтните дейности, които приключиха през 2014-а.

От комитета съобщават също така, че маршрутът на щафетата на факела ще стартира през май 2023 г. Летните игри през 2024 г. ще започнат с церемония по откриването на 26 юли в Париж и ще продължат до 11 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички