Официално: Нито Кличко, нито Джошуа ще се бият срещу Пулев


Официално: Нито Кличко, нито Джошуа ще се бият срещу Пулев
Снимка: Getty Images/Guliver

21541 0

Кубрат Пулев не попада в сметките на нито един от двамата опоненти в мегашоуто тази вечер - Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Както е известно, целта на българина е световната титла на Международната боксова федерация (IBF). В договора между украинеца и британеца обаче има клауза за реванш, информира "Daily mail". Новината бе потвърдена от Бари Хърн по време на Световното първенство по снукър.

Хърн е председател на "World Snooker", но и основател на мениджърската агенция "Мачрум", като синът му Еди е не само промоутър на Джошуа, но и сред най-големите "китове" в бизнеса.

В договора за боя има клауза, според която ако Кличко победи, той веднага трябва да осигури реванш на Джошуа. Така опцията украинецът да защитава титлата си срещу претендента Пулев отпада.

Кличко може да се изправи повторно срещу британеца още през тази година, което ще удължи чакането на Кобрата.

Ако пък Джошуа победи Кличко и съответно няма нужда да активира клаузата, ще оваканти световната титла на IBF, защото планира да се изправи срещу съвсем различни от Пулев бойци. Това също бе потвърдено от Бари Хърн, който изброи планираните следващи съперници на английската суперзвезда: Дионтей Уайлдър - шампион на Световния боксов съвет (WBC), Джоузеф Паркър - шампион на Световната боксова организация (WBO) и евентуално Тайсън Фюри, ако той поднови професионалната си кариера.

При това положение Кубрат Пулев ще получи служебно назначен съперник за шампионския пояс на IBF и най-вероятно (и най-логично) това ще бъде някой от ранглистата на самата федерация. В нея Кобрата е най-високопоставен, а зад него са Кличко, Карлос Такам, Дейвид Хей, Луис Ортис, Вячеслав Гязков, Кристиан Хамър, Джарел Милър, Дилиън Уайт и др.

Източник: Sportal.bg, Даниел Любомиров

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички