Кубрат Пулев пред SportLive: Смятам не само да го победя, а да го размажа


Кубрат Пулев пред SportLive: Смятам не само да го победя, а да го размажа
Снимка: БГНЕС

3916 0

Кубрат Пулев даде специално интервю за Sportlive.bg преди защитата на Интерконтиненталната титла на WBA, като се очаква в края на годината той да получи и мач за световната титна на IBF.

Както е известно, от лагерите на Антъни Джошуа и Владимир Кличко вече изразиха мнение, че са готови да овакантят титлата в преследване на други мачове, но Кобрата не се интересува от това на този етап.

"Концентрирал съм се единствено върху Джонсън, така че останалото не ме интересува в момента. Иначе се чувствам близо до върха", сподели Пулев.

"Чувствам се добре, здрав и силен. Имам много енергия, надявам се всичко това да бъде пренесено на ринга и да победя. Нямам нужда да се надъхвам, винаги съм готов", каза родният боксьор часове преди битката с Джонсън. Той отчете и факта, че за втори път излиза пред българска публика, но усеща емоция и в момента, въпреки че вече излезе пред пълната зала "Арена Армеец" и бурните аплодисменти на 15 хиляди души.

"Емоция винаги има – ако кажа, че няма, ще излъжа. Аз съм достатъчно хладнокръвен човек и за мен е важно да се концетрирам преди мача, за да мога да бъда спокоен, да мога да мисля на ринга и да покажа всичко това, което съм тренирал през последните 3 месеца".

Съперникът му - Кевин Джонсън, показа сериозно самочувствие преди срещата, но през 2015 година спря с професионалния бокс. Той се завърна на ринга през март с победа в 6 рунда (след съдийско решение) над Джамал Уудс, но реално в момента е мистерия за всички в какво състояние е.

"С нищо не може да ме изненадва. Надявам се, макар че го виждам, че е добре подготвен. Смятам, че съм по-добрият бокскьор. Смятам да го победя и размажа. Но да – безспорно е опасен и със сигурност е по-добър от предишния ми съперник", каза Кобрата, който вярва, че върви в правилната посока и е подобрил компонента от играта си, който му коства много преди две години.

КУБРАТ ПУЛЕВ - КЕВИН ДЖОНСЪН НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

"Защитата ми безспорно е по-добра, но отново казвам – бокс е. Това е спорт, в който играта е на удари и няма как само да нанасяш, без да понесеш. На някои хора може да им се струва ей така, но хората идват за победа", каза още той.

Двубоят на Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички