Калоян Левтеров остана далеч от националния си рекорд и приключи с Игрите в Токио


Калоян Левтеров остана далеч от националния си рекорд и приключи с Игрите в Токио
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

5197 0

Българският плувец Калоян Левтеров приключи участието си на Олимпийските игри в Токио., след като не успя да премине пресявките и на 200 метра гръб. Левтеров финишира последен във втора серия с време 1:58.96 минути, което е близо 2 секунди и половина по-бавно от националния му рекорд в дисциплината.

Много силно плуване в серията на Левтеров направи Люк Грийнбанк, който завърши първи с време 1:54.63 минути - пето най-силно време за сезона. Той отвори разлика от над 2 секунди пред втория в серията Юхо Лий от Република Корея.

Калоян Левтеров завърши с 24-о време от всички серии, като не му стигна малко над 1 секунда, за да се класира за полуфиналите. Все пак Левтеров може да се похвали, че имаше най-добрата реакция на старта от всички плувци в серията - едва 0,5 сек.

През уикенда Калоян Левтеров участва в другата си дисциплина - 100 метра гръб, където също не успя да разгърне плуването си и завърши последен в серията. Той отдаде по-слабото си плуване на напрежението и нервите преди дебюта си на олимпийски игри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички