Илиана Раева и Радостин Василев се помириха - размениха си ласкателства


Илиана Раева и Радостин Василев се помириха - размениха си ласкателства
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

3390 0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се "помириха", след като в последните часове си отправиха куп нападки един към друг.

Всичко започна с позиция на съпруга на Илиана Раева - президентът на Левски Наско Сираков, който обвини Василев, че говори "неистини" за Левски. Отговорът на Радостин Василев към Сираков не закъсня, като можете да го прочетете ТУК.

След това дойде и коментар от Илиана Раева, в който бившата гимнастичка заяви, че Василев атакувал не само Сираков, но и нея. Последва брифинг на спортния министър, на който засегна казаното от Илиана Раева и отправи сериозни нападки към нея.

Веднага след това Илиана Раева отново коментира казуса, като заяви, че Радостин Василев е наговорил "лъжа след лъжа, без да му мигне окото". Явно емоциите отминали, защото и Раева, и Василев са преглътнали егото си и са се разбрали в телефонен разговор.

Василев е поискал да се извини на Раева и я е поканил на среща в спортното ведомство. И двамата публикуваха нови позиции в профилите си във Фейсбук, които ви предлагаме без редакторска намеса.

Позицията на Радостин Василев: 

"Аз съм човек, който се опира на фактите и моята работа като министър е, от една страна, да направя така, че всички спортисти в България да могат достойно да упражняват своя спорт и от друга страна да прекъсна всички порочни практики, които пречат на българския спорт да се развива. И от тази гледна точка, явно днес, се е получило недоразумение.

Вероятно емоционално недоразумение. Затова ще бъда безпределно ясен.

Госпожа Илиана Раева е златно българско момиче и създател на много златни български момичета, заради които и аз, както и много българи сме се гордеели, че сме българи. Като такава я уважавам много и това никога не може да се промени.

Както и нищо няма да промени желанието ми да вкарам силата на българския закон в българския спорт."

Позицията на Илиана Раева:

"Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика.

Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”.

Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата. Защото аз представлявам един красив, много успешен женски спорт, за който трябва да се грижа и да работя за неговото развитие и просперитет.

Отдавна съм разбрала, че българската художествена гимнастика седи на висок пиадестал, много по-високо от личните ми чувства и понякога от нараненото ми достойнство."

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички