Илиана Раева алармира: Няма как да правим спорт, иначе е натикан в миша дупка


Илиана Раева алармира: Няма как да правим спорт, иначе е натикан в миша дупка
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

2356 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която е и съпруга на собственика на Левски Наско Сираков, стана поредният виден човек в родния спорт, който коментира потенциалните промени в закона за хазарта.

Раева вижда заплаха за всички спортове, като алармира, че без "спонсорите" има "срамно малък бюджет за българския спорт, който е натикан в миша дупка". Тя подчерта, че в тези условия няма как да се псрави спорт и говори за престъпно отношение, което трае 30 години.

"В тези условия няма как да правим спорт. Спортът е социалин феномен. Единствено и само адмирации на всеки, който помага на спорта.

Ако не са спонсорите, срамно малкият бюджет за българския спорт, който е натикан в миша дупка, престъпното отношение на всички тези 30 години, категорично никой да не се бие, че е направил нещо за спорта. Никой нищо не е направил за спорта" - заяви Раева, цитирана от БНТ.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков също изрази несъгласието си: "Ще бъде голям удар за спорта, ако някой мисли, че по този начин може да помогне на някого. Аз смятам, че не може, защото бетинг компаниите си имат своето място в икономиката на България".

Наскоро пък Илиана Раева благодари на Бог, че ѝ е дал сили да ръководи "този велик спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички