Без особен блясък Тихомир Иванов се качи на стълбичката на Диамантената лига в Лондон


Без особен блясък Тихомир Иванов се качи на стълбичката на Диамантената лига в Лондон

4813 0

Най-добрият български атлет на висок скок при мъжете - Тихомир Иванов, завърши на изключително престижното трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон. Това е второ стъпване за Иванов на почетната стълбичка в турнир от Диамантената лига, след като през 2017-а взе сребро в Рабат.

Тихомир Иванов завърши на трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон.
Българинът постигна 224 сантиметра от първи опит, но след това направи три фаула на 227 сантиметра и нямаше как да се бори за по-предно място на почетната стълбичка.
Победител в състезанието стана сириецът Мажд Един Газал с 230 сантиметра. На второ място остана катарецът Мутаз Баршим с 227 сантиметра. За Баршим, който е световен шампион от 2017 година, това бе изравнен най-добър резултат за сезона.Най-добрият български атлет на висок скок при мъжете - Тихомир Иванов, завърши на изключително престижното трето място в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Лондон. Това е второ стъпване за Иванов на почетната стълбичка в турнир от Диамантената лига, след като през 2017-а взе сребро в Рабат.

Българинът постигна 224 сантиметра от първи опит, което му бе достатъчно за бронзов медал, макар възможностите на Иванов да са по-високи. Впоследствие Тихомир направи три фаула на 227 сантиметра и нямаше как да се бори за по-предно място на почетната стълбичка. Иванов има личен резултат за сезона 230 сантиметра, което е само с един сантиметър под най-доброто му скачане в кариерата.

Победител в състезанието стана сириецът Мажд Един Газал с 230 сантиметра. На второ място остана катарецът Мутаз Баршим с 227 сантиметра. За Баршим, който е световен шампион от 2017 година, това бе изравнен най-добър резултат за сезона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама