Заслужено: Йордан Йовчев влиза в Залата на славата


Заслужено: Йордан Йовчев влиза в Залата на славата

2132 0

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев ще бъде приет в Залата на славата на световната спортна гимнастика, съобщават американските медии.

Церемонията ще се проведе на 21 май в Оклахома Сити. Освен Йовчев в Залата на славата влизат Аурелиа Добре (Румъния), Игор Коробчински (Украйна) и Татяна Лисенко (Украйна).

Така в Залата на славата ще включва общо 91 гимнастици от 22 държави.

През 2008-а година в Залата на славата беше приет и друг българин - Стоян Делчев, който спечели двама медала на олимпийските игри през 1980 година - злато на висилка и бронз в многобоя.

Йовчев е единственият гимнастик с участие на шест олимпиади (1992-2012), на които е спечелил четири медала. Той има четири златни отличия и общо 13 медала от 16 световни първенства по спортна гимнастика.

Румънката Добре е първата гимнастичка от страната, която печели титлата в многобоя на световния шампионат в Ротердам през 1987 година.

Коробчински направи впечатляващ рекорд през 2989 година, след като от април до октомври спечели титлите на турнира за купата на бившия СССР, на европейското първенство, на първенството на СССР и на световния шампионат.

В кариерата си Лисенко има два златни медала от олимпиадата в Барселона 1992 - отборно и на греда, както и отличия от три поредни световни първенства между 1991 и 1993 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички