Юсейн Болт обясни защо е загубил последния финал в кариерата си


Юсейн Болт обясни защо е загубил последния финал в кариерата си
Снимка: Guliver/GettyImages

2678 0

Ямайската легенда в спринта Юсейн Болт не успя да завоюва злато в последното си индивидуално бягане на 100 метра. Той завърши едва на 3-о място във финала на дисциплината, а шампион стана Джъстин Гатлин с най-добро лично време за сезона.

Светкавицата от Шърууд Кънтент говори специално пред BBC за представянето си по време на Световното първенство по лека атлетика и назова причините за шокиращата загуба, която претърпя.

"Стартът просто ме уби. Обикновено става по-добър с всеки изминал старт, но този път не беше  така. Усещах, че имам силите, но загубих, защото просто не успях да стартирам добре", обясни Болт.

"Също така не успях да организирам бягането си плавно и накрая просто се сковах, което никога не трябва да се случва. Всичко с мен беше наред - по време на тренировката се чувствах отлично, но просто не се представих на ниво тогава, когато трябваше.

"Стартовите блокчета също не бяха най-добрите. Не се чувствах особено комфортно с тях, но трябва да работиш с това, което ти предоставят", коментира още Болт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички