В Украйна: В Пезаро някой бе решил да махне България, Украйна и Беларус от елита, за да стане още по-зависим


В Украйна: В Пезаро някой бе решил да махне България, Украйна и Беларус от елита, за да стане още по-зависим
Снимка: Оф страница на Световното първенство в Пезаро

2234 0

Световното първенство по художествена гимнастика в италианския град Пезаро предизвика недоволство сред украинските журналисти. Причина за това е предварително сигурните златни медали за Русия, "странното съдийство" и най-вече зависимостта на този спорт от Русия.

Популярното в страната издание "Спорт" публикува анализ, в който се изразява недоволството от развитието на надпреварата в Пезаро.

"Трябва да се знае, че според многогодишна тенденция, местата в художествената гимнастика най-често се разпределят така: първите две са винаги за рускините, за третото място се борят украинка и белорускиня (най-често побеждава тази, която има по-висок рейтинг през сезона), четвъртото се дава на този, който е изпуснал третото.Има и други възможности - българки (днес рядко), израелки или поредните възпитаници на Новогорска", пише изданието.

"Спорт" определя съдийството на шампионата като "много странно, може би най-странното от дълго време насам". За пример се посочва, че контестации са били подадени и от Украйна, и от Беларус, и от България. А когато във финалите на топка и 2 въжета контестацията на Украйна е била приета, оценката на ансамбъла е била повишена значително.

"Понякога по време на финалите се създаваше впечатление, че съдиите са объркали гимнастичките. Или някой е решил да обнови елита на художествената гимнастика, като махне от там България, Украйна и Беларус, като така направи този елит още по-зависим", се посочва в анализа.

Все пак журналистите от "Спорт" не са доволни и от факта, че българският ансамбъл е получил медали. Както е известно, възпитаничките на Весела Димитрова завоюваха сребро и бронз в Италия.

"Имаше надежда на пиедестала да се изкачи украинският ансамбъл. Отборът сега е в чудесна форма и имаше много победи и медали през сезона. В най-отговорния момент момичетата не подведоха и изпълниха всички елементи. На страничния наблюдател му е трудно да прецени дали украинките заслужават медали. Но явно при груповите изпълнения се случваше нещо още по-странно, отколкото в индивидуалните. Първо, отборът на Япония? Италия, да, те бяха силни преди години и вероятно заслужиха да са на почетната стълбичка, но отсрани тази победа изглеждаше, като "Благодарност към организаторите“. Ами отборът на България?", се казва още в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички