Тъгува ли Болт за отнетия медал? Вижте реакцията му


Тъгува ли Болт за отнетия медал? Вижте реакцията му
Снимка: Guliver/Getty Images

1115 0

Спринтьорът Юсеин Болт сподели, че не тъгува особено за отнетия му медал от Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Най-бързият човек на планетата бе принуден да върне едно от отличията си, което спечели в щафетата 4х100 метра на Игрите в китайската столица.

Това се наложи, след като в допинг пробата на бившия му съотборник от тима на Ямайка Неста Картър бе открито забранено вещество.

Щафетата на Ямайка, която тогава постигна световен рекорд от 37.10 секунди, бе дисквалифицирана, а златото отиде при тима на Тринидад и Тобаго. Картър обяви, че ще обжалва решението на МОК в Спортния арбитражен съд в Лозана, но Болт вече върна медала си.

"Разбира се, тази история е неприятна, но това е животът, всичко се случва. Не тъгувам по този повод и очаквам реакцията на Неста. Така че ще изчакаме да видим какво ще се случи", заяви Болт.

След анулирането на резултатите в щафетата Болт вече не дели първото място за най-много златни отличия сред лекоатлетите с Карл Люис и Пааво Нурми, които имат по девет медала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички