Треньор на параолимпийците ни опроверга цифрите, представени от Кралев


Треньор на параолимпийците ни опроверга цифрите, представени от Кралев
Снимка: actualno.com

1245 0

Спортният министър Красен Кралев заяви днес, че параолимпийците ни били получили общо 535 000 лева от държавата за подготовка и за административни разходи. 460 000 лева са били за подготовка на 12 спортисти – това правело по над 38 000 лева на човек, което значело, че параолимпийците ни взели най-много държавни пари от професионалните спортисти.

Радостин Тодоров, който е треньор на трима наши параолимпийци, сподели зa Sportlive.bg, че всъщност от тези 460 000 лв. само около 170 000 лв отиват за самата подготовка на параолимпийците. Другите са нужни, за а покрият разходите по време на състезанията.

Председателят на Българската параолимпийска федерация Илия Лалов направи изказване, че до края на годината параолимпийците ни, които спечелиха седем медала от Световното първенство в Катар, няма да имат никакви пари от държавата за подготовка за Олимпиадата в Рио догодина. Квалификационните норми ще трябва да се покриват в първите месеци на 2016-та година.

"На едно състезание, като това в Катар са нужни около 5 000 лв за един състезател, сами можем да направим сметката", заяви Тодоров. Дори днес той сподели, че провежда тренировка с Даниела Тодорва, която са покрили с лични средства.

Параолимпийците ни се завърнаха в началото на месеца от световното първенство в Катар с общо 7 медала - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички