Тихомир Иванов покри норматив за Евро 2017


Тихомир Иванов покри норматив за Евро 2017
Снимка: Костадин Андонов/ММС

915 0

Тихомир Иванов защити титлата си на скок височина на националния шампионат по лека атлетика в зала, който се провежда в Добрич.

Иванов триумфира в дисциплината за четвърта поредна година с изравнен личен рекорд от 225 сантиметра в първия си старт за сезона.

С постижението си той покри и норматив за участие на европейското първенство в зала, което ще се проведе в Белград в началото на март.

На второ място в скока на височина завърши ветеранът Ангел Карарадев, който преодоля 200 см, а трети със скок от 195 см е Милко Гемеджиев.

Страхотен жест направи Мартин Живков на националния ни шампионат по лека атлетика в зала, който се провежда в Добрич, съобщава специализираният сайт bgathletic.com.

Момчето получи бронзов медал в бягането на 400 м на първенството за юноши младша възраст, но се отказа от него и го подaри на съперника си Любослав Еленков от Видин.

Възпитаникът на Христо Стоянов – Мартин, всъщност финишира 4-и във финала, но след това Любослав, който завърши преди него, бе декласиран. Оказа се, че Еленков е пристъпил линията и е влязъл във вътрешния коридор, което според правилата се наказва с дисквалификация.

Според Мартин обаче медалът трябва да е за Любослав, защото е бил по-бърз от него.

След като се консултирал и с треньора си, Живков отишъл и подарил бронзовото отличие на лекоатлета от Видин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички