Тихомир Иванов е първият български атлет с финал на Евро 2019


Тихомир Иванов е първият български атлет с финал на Евро 2019
Снимка: Getty Images/Guliver

1566 0

Атлетът Тихомир Иванов стана първият български финалист на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният състезател скочи 2,25 метра в квалификацията на скока на височина, което му бе достатъчно за място сред най-добрите осем на Стария континент. Битката за медалите е утре.

Българинът постигна този резултат от втори опит, след което направи три грешки на квалификационната норма от 2,28 метра. Преди това той скочи успешно от първи опит 2,10 и 2,16 м., а с 2,21 и 2,25 се справи от втори опит.

Единствено европейският шампион на открито Матеуш Пржибилко (Германия) се справи с 2.28 метра, и то от втори опит. Иванов завърши втори в своята група. Това е трети финал за българския атлет на третото му европейско първенство в зала. През 2015 г. в Прага той беше 14-и, а преди 2 години в Белград остана на крачка от медалите и завърши четвърти.

Междувременно Митко Ценов, Иво Балабанов и Александра Начева не минаха квалификациите. Радослава Мавродиева ще се състезава във вечерната сесия в сектора за тласкане на гюле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички