Тихомир Иванов е първият български атлет с финал на Евро 2019

Атлетът Тихомир Иванов стана първият български финалист на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. 24-годишният състезател скочи 2,25 метра в квалификацията на скока на височина, което му бе достатъчно за място сред най-добрите осем на Стария континент. Битката за медалите е утре.

Българинът постигна този резултат от втори опит, след което направи три грешки на квалификационната норма от 2,28 метра. Преди това той скочи успешно от първи опит 2,10 и 2,16 м., а с 2,21 и 2,25 се справи от втори опит.

На българина дай му футбол, на медиите - невежество

Остава само ден до Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу (Великобритания). Съдейки по медийното затишие обаче, сякаш се очерт...

Единствено европейският шампион на открито Матеуш Пржибилко (Германия) се справи с 2.28 метра, и то от втори опит. Иванов завърши втори в своята група. Това е трети финал за българския атлет на третото му европейско първенство в зала. През 2015 г. в Прага той беше 14-и, а преди 2 години в Белград остана на крачка от медалите и завърши четвърти.

Междувременно Митко Ценов, Иво Балабанов и Александра Начева не минаха квалификациите. Радослава Мавродиева ще се състезава във вечерната сесия в сектора за тласкане на гюле.

Още по темата

Please select answer!