Страхотна Ивет Лалова се класира на финал на Световното в Доха


Страхотна Ивет Лалова се класира на финал на Световното в Доха
Снимка: Getty Images/Guliver

5037 0

Ивет Лалова се представи впечатляващо и се класира за финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Доха. За Ивет това е трети финал на световни първенства след седмото й място на 100 м на шампионата през 2011 в Даегу и седмото й място на 200 м на първенството в Пекин през 2015. Финалът на 200 м при жените ще се проведе утре от 22:35 часа.

Тя бяга във втората полуфинална серия на 200 метра на Световното първенство в Доха. Българската лекоатлетка спря хронометрите на 22:58 секунди, което я нареди на 3-ото място в серията.Ивет трябваше да изчака и третата серия, тъй като в трите полуфинални серии за финала се класира първите две атлетки от всяка серия и двете най-добри времена.

В нейната серия първа завърши Бритъни Браун от САЩ с 22. 46 секунди, следвана от Тайния Гатиер (Бахамски острови), която завърши с 22.57 - нейно лично постижение за годината. Лалова е със 7-о време от осемте финалистки, като след нея е единствено Джина Бас от Гамбия. Най-доброто време е на Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22.16, следвана от Браун.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички