Спортният министър напусна парламента бесен, след обвинение за "Арена Бургас"


Спортният министър напусна парламента бесен, след обвинение за "Арена Бургас"
Снимка: БГНЕС

1744 0

Близо с две години ще се удължи срокът за изграждане на "Арена Бургас". Това стана ясно от отговор на спортния министър Красен Кралев на въпрос на депутата от БСП Петър Витанов в днешния парламентарен контрол.

От думите на Кралев стана ясно, че проектът се превръща в сага. Той изясни, че за старт на проекта са отпуснати 5 млн. лева от правителството на Пламен Орешарски, а инвестицията е трябвало да е в размер на около 38-40 млн. лева.

Припомняме, че през 2014 година за изпълнител на проекта беше избрана "Водстрой 98", която е свързвана с Делян Пеевски. Всъщност 35 млн. лева от средствата идват от спестеното от ремонта на Зимния дворец в София, като тези пари са пренасочени през 2016 година. Освен това е било направено дарение от държавата на земята, където трябва да се появи залата.

Стана ясно и, че през зимата на 2016-2017 година строежът бил спрян заради лоши метеорологични условия. След това, през пролетта на 2017 година пък се оказало, че трябва да се построи по-сериозна подпорна стена и дренажна система заради близък път и заради по-високо ниво на подпочвени води, което наложило преправяне на проекта.

Последва обвинение от страна на Витанов, че този проект е пример за корупция и това доведе до размяна на реплики с Кралев. При второто излизане на Кралев за отговор, последва реакция от депутати на БСП заради думите му към Витанов, че е некомпетентен на тема спорт, защото не знаел, че "Арена Бургас" не била за тренировки и че репликата му била написана предварително.

Стигна се до реплики като "не ме гледай така", отправени от друг депутат от БСП - Стоян Мирчев, към Кралев, който се възмути, че това не прилича на парламент и прекъсна изказването си, тръгвайки си от трибуната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички