Sportlive дискутира: Нокаут за Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън, но в кой рунд?


Sportlive дискутира: Нокаут за Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън, но в кой рунд?

4026 0

Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън е спортното събитие на месеца. Това е последният мач на Кобрата преди да се изправи за световната титла на IBF, но съперникът му е в далеч по-добра форма от Самюъл Питър, който беше нокаутиран от родния представител в третия рунд пред препълнената "Арена Армеец" през декември.

КУБРАТ ПУЛЕВ - КЕВИН ДЖОНСЪН НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Въпреки че Джонсън е по-класен боксьор, то никой не очаква да има изненада в мача и Пулев да спечели. Но как ще се стигне до победата - по точки или с нокаут? Ето и мнението на журналистите и редакторите на Sportlive.bg

Иво Вецев (главен редактор, Sportlive.bg): Със сигурност ни очаква по-интересен двубой от това, което видяхме срещу Самюъл Питър. Въпреки че не се очаква толкова пълна зала, феновете отново ще заредят Пулев положително и той ще спечели безпроблемно. В първите 2-3 рунда можем да очакваме по-опознавателна игра от двамата, тъй като Джонсън отдавна не е участвал в мачове в 12 рунда. За последните 2 години има само 1 двубой (6 рунда срещу Джамал Уудс) и никой не знае какво да очаква от него, така че едва ли Кобрата ще тръгне в атака от първата секунда. По-вероятно е пръв в атака да тръгне американецът, но това ще е само плюс за Пулев, който веднага ще почне с контраатаките, а след 4-ия рунд на свой ред ще зареди тежки комбинации от по 2-3 удара. Класата на Кобрата е безспорна, опитът е на негова страна, а физическата му подготовка е по-добра от тази на американеца. Едва ли Джонсън ще издържи 12 рунда, освен ако не бяга по ринга през цялото време, така че можем да очакваме нокаут от Пулев по всяко време след средата на 7-ия рунд.

Божидар Александров (журналист, Sportlive.bg): Прогнозите на букмейкърите са изцяло в полза на българина, който се стреми към втора битка за титлата в тежка категория на IBF. Преди това обаче той трябва да победи именно американския си съперник тази вечер. Предвид факта, че Джонсън е далеч по-опитен в сравнение с последния опонент - Самюел Питър, се очаква Кобрата да стартира тактически срещата, като не атакува от самото начало. Все пак софиянецът едва ли ще бави противника си много, като шансът за 12-рундов мач е минимален. Пулев ще наложи своето темпо след 4-5 рунд и по всяка вероятност мачът ще приключи в 7-ия рунд.

Александър Коларов (редактор Sportlive, Actualno, social media expert): Кубрат Пулев ще започне агресивно заради публиката, която отново ще го посрещне по страхотен начин. Ще нанесе няколко тежки удара в първите рундове, с които Джонсън трудно ще се справи. След третия рунд мачът ще се поуспокои, а Джонсън на свой ред ще опита да атакува в опит да се върне в мача. Пулев обаче ще е готов и ще прати съперника в нокдаун в 5-и рунд. Джонсън ще направи всичко възможно да се върне в мача, но в 9-ия рунд очаквам Пулев да го нокаутира, печелейки безкомпромисно двубоя.

Ивайло Анев (журналист, Actualno.com, Sportlive.bg): Въпреки че Кубрат е обявен за суперфаворит в мача, той ще започне по-предпазливо в първите 1-2 рунда. Самият Пулев обяви Джонсън като опитен боксьор, което най-вероятно ще бъде причината за по-внимателната тактика на българина. След краткото разузнаване, което очаквам, българинът ще се хвърли за спечелването на мача и мисля, че ще се стигне до победа с нокаут около петия рунд.

Росита Иванова (журналист, Sportlive.bg): Втората среща на Кубрат Пулев на българска земя е с по-големи очаквания откъм шоу и интрига на ринга. Съперникът му Кевин Джонсън изглежда в по-добра форма от предишния – Самюел Питър, но въпреки това българинът отново няма да има проблеми в спечелването на мача. При положение, че Кобрата не успее да спечели до 5-ия рунд, то в оставащите ще стане по-агресивен и ще търси затварянето на мача преди последния 12 рунд.

Даниел Любомиров (журналист в Sportal.bg, бивш журналист в Sportlive.bg): Смятам, че Кубрат ще започне мача подчертано предпазливо, защото той обича да бъде такъв в началото на мачовете, в които се очаква да победи. Няма да предприема ранни рискове, защото и сам обяви в изказванията си, че ще бъде такова поведението му. Той има превъзходство и във физическата подготовка, което ще се окаже решаващо след 3 рунд. Според мен е напълно възможно да има нокаут дори преди петия рунд, въпреки че Пулев не е известен със силата на ударите си. Той обаче би трябвало да направи няколко солидни попадения и да стигне така до нокаута, всичко друго би било супер изненада.

Мача между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън следете НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички