"Счупеният" Крис Фрум: Мотивиран съм да спечеля Тур дьо Франс през 2020-а


"Счупеният" Крис Фрум: Мотивиран съм да спечеля Тур дьо Франс през 2020-а
Снимка: Getty Images/Guliver

1467 0

Четирикратният победител от Обиколката на Франция Крис Фрум заяви, че „се движи в правилната посока" и възстановяването му върви добре. Британският колоездач счупи крак, бедро, ребра, гръбначни прешлени и лакът по време на Критериум до Дофине през юни, прекарвайки доста време в болница след претърпяна операция.

Въпреки първоначалните прогнози, той се възстановява по-бързо от очакваното и се очаква да участва на Критериум до Сайтама в Япония в края на месеца.

„Беше трудно лято. В същото време бях невероятен късметлия, че нямах по-тежки наранявания и главата ми не пострада. Счупих доста кости, но ето, че отново съм на крака. Върнах се на колело и захвърлих патериците, така че всичко се движи в правилната посока", заяви за Sky Sports Фрум.

Въпреки продължителното време в болница, Фрум отново е поставян сред фаворитите за Тур дьо Франс догодина, като не кой да е, а сър Брадли Уигинс прогнозира негова победа през 2020 г. „Това е, което ме мотивира в момента. Имам четири победи на Тур дьо Франс и да изравня рекорда от пет ще бъде невероятно", добави Фрум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички