С поглед към титлата - кога и срещу кого Кубрат Пулев ще се изправи за световния връх


С поглед към титлата - кога и срещу кого Кубрат Пулев ще се изправи за световния връх
Снимка: БГНЕС

1868 0

Кубрат Пулев все още не е наясно с това кога отново ще се боксира, но едно е сигурно - той ще има мач за световната титла в тежка категория на IBF, независимо от случилото се в двубоя Владимир Кличко - Антъни Джошуа. Българинът е официален претендент на федерацията за мач за пояса, като статутът му няма да бъде променян.

По принцип, за титлата на IBF той трябва да се изправи срещу победителя измежду Кличко и Джошуа, но по всяка вероятност това няма да стане тази година. Причината - двамата почти гарантирано ще имат реванш, а освен това самият британец предпочита да се бие с Луис Ортиз - официален претендент на WBA. Тук причината е финансова, тъй като от елита на световната тежка категория най-нисък интерес в Европа предизвиква именно Пулев.

По-вероятно е Кобрата да се изправи отново срещу Владимир Кличко, ако украинецът спечели двубоя си с Антъни Джошуа. Величието в тежка категория позагуби аурата си на непобедим и има нужда от бързи победи, като Кличко е убеден, че отново може да нокаутира българина, без особени проблеми.

Най-вероятният сценарий обаче е и Кличко, и Джошуа да се откажат от титлата и битка с Пулев заради ниския приход, който подобен мач ще генерира. Това означава, че родният боксьор ще се изправи срещу следващия в ранглистата на IBF. За момента това са Владимир Кличко, Дейвид Хей и Карлос Такам. Сред възможните съперници е и Луис Ортиз.

Кубрат Пулев е на нелоша позиция и в ранглистата на WBC, където заема трета позиция, изоставайки само от Бърмейн Стивърн и Луис Ортис. Там шампионът Дионтей Уайлдър се е прицелил в обединителен мач с носителя на титлата от WВO Джоузеф Паркър. Самият Уайлдър също е сред най-популярните имена в категорията и едва ли би се изправил срещу Пулев, ако има вариант за по-изгоден двубой срещу по-класен съперник.

ДИМНА ЗАВЕСА - ИСТИНАТА ЗА КУБРАТ ПУЛЕВ, КОЯТО НИКОЙ НЕ НАЗОВА

Със сигурност Кобрата ще получи своя шанс за световната титла. Това ще стане най-късно в първото тримесечие на 2018 година, а от "Зауерланд" обещават да е през 2017 година. Срещу кого обаче засега изобщо не е ясно, но почти сигурно изглежда, че няма да е срещу победителя измежду Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички