"РИА Новости": България видя злато само заради грешките на рускините


"РИА Новости": България видя злато само заради грешките на рускините
Снимка: Instagram

2328 0

В Русия са сериозно обидени от поведението на българските фенове срещу руския ансамбъл на Световното първенство по художествена гимнастика в София. За освиркването от публиката съобщи и "РИА Новости", като техният коренсподент похвали организацията на турнира, но осъди отношението на българите в залата.

"Поведението на феновете беше абсолютно безобразно и неприемливо", пише "РИА Новости", като пратеникът им София обявява, че е преживял палитра от чувства в съботния и неделния ден - "удивление, шок и възмущение".

"Откъде дойде тази ненавист, дори не искам да си помислям, но още в първия финал, с 5 обръча, всяка грешка на рускините се възприемаше от зрителите с нескрита радост. Тогава дойде осъзнаването, че само грешките на рускините могат да подарят на съперниците златото, следователно и съдбата на такива "фенове" е да се наслаждават на грешките на руския ансамбъл повече отколкото на собствените си успехи", пише коренспондентът на медията.

От поведението на българската публика се оплака и руската гимнастичка от ансамбъла Мария Толкачева. "За съжаление, българските фенове не ни приеха много топло, но ние се опитвахме да не им обръщаме внимание. И вчера, и днес те крещяха и ни освиркваха, това е неприятно, но успяхме да го издържим", заяви грацията пред "РИА Новости".

Феновете в залата осъди и треньорката на рускините - Ирина Винер-Усманова. Тя разкри, че е показала иронично вдигнат палец на феновете, докато са освирквали нейните гимнастички. "Честно ви казвам, такова нещо виждам за първи път - така да се пляска, крещи, пее и освирква", призна именитата рускиня. Вчера пък руското издание "Team Russia" заключи, че художествената гимнастика в България била провал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички