Пулев: Горд съм да се бия в родината си, с подкрепата на българите ще победя!


Пулев: Горд съм да се бия в родината си, с подкрепата на българите ще победя!

1629 0

Европейският шампион по бокс в свръхтежка категория Кубрат Пулев за първи път ще се бие в родината си като професионалист. На 3 декември в зала "Арена Армеец" в София.

Кобрата ще се изправи срещу бившия световен шампион Самюъл Питър в спор за овакантената титла на Световния Боксов Съвет в свръхтежка категория.

Българскияг боксьор излиза на ринга, след като успешно завоюва европейската титла с победа по точки срещу британеца Дерек Чисора през май.

Официално: Кобрата ще се бие в България

Предстоящият мач ще е сред най-важните за Пулев, защото ако го спечели, той ще може да отправи ново предизвикателство към световната титла.

"Много съм горд, че имам шанс да се бия в България. Чакам този момент отдавна. В България има много хора, които искат да ме гледат на живо, но не могат да си позволят да пътуват в чужбина, затова за мен ще бъде огромно удоволствие най-накрая да се боксирам пред феновете си у дома".

"Питър е добър боксьор и бивш световен шампион. Ударите му са опасни, но вярвам, че аз съм по-добрият. Ще тренирам по-здраво от всякога и с подкрепата на българите съм сигурен, че ще постигна зрелищна победа!", отсече Кобрата пред "sportal.bg".

Кобрата: Ще се бия в София, чистим детайлите

Бившият световен шампион Питър, който повали Владимир Кличко три пъти при първата им битка, има впечатляващ резултат от 36 победи, 29 от които с нокаут в кариерата си от 41 мача.

"Това ще е взривоопасен сблъсък между двама големи боксьори в тежка категория. Пулев е много силен, но аз също съм силен. Нямам намерение да оставям решението в ръцете на съдиите.

Пристигам в България, за да го нокаутирам! Тренирам усилено и съм готов да заема мястото си на върха в тежка категория. След като победя Пулев, ще поискам световната си титла обратно!", заяви от своя страна Питър.

Кобрата събира пари за онкоболни деца

„Развълнувани сме от възможността да пренесем емоциите на големия бокс в София.

3 декември ще е историческа вечер за страната, когато най-голямата ѝ звезда ще се изправи на най-голямата сцена срещу един истински шампион", коментира промоутърът Кале Зауерланд,  който се явява организатор на двубоя.

Билетите за "Нощта на шампионите" между Кубрат Пулев и Самюел Питър ще бъдат пуснати в продажба в петък от 9,00 часа сутринта и могат да бъдат закупени онлайн чрез Eventim.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички