Програмата днес на Световната купа по художествена гимнастика в София

От днес официално започва деветото поредно издание на Световната купа по художествена гимнастика в София /12-14 април/. В "Арена Армеец“ зрителите ще видят елита на световната гимнастика, а всичко най-интересно ще бъде предавано пряко в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла ще спорят помежду си за разпределението на медалите в столицата. България ще бъде представена от Невяна Владинова и Катрин Тасева на индивидуално. Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Камелия Стоилова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс пък са заявените от треньорския щаб за ансамбъла. Единствено Елена Бинева липсва поради контузия. Вчера нашите момичета проведоха открита тренировка за медиите, в която демонтстираха част от съчетанията си.

Невероятно! София ще приеме още едно Световно по художествена гимнастика!

Международната федерация по гимнастика е взела решение София да бъде домакин на Световното първенство по художествена гимнастика през 2022 година...

Днешната програмата на Световната купа предлага групова фаза, която започва с индивидуалните съчетания на топка и обръч. Катрин Тасева от група А ще излезе първа за България на топка. Тя е под №18 в първия списък. След това под №41 ще представи и своето изпълнение на обръч. Предпоследна от Група С е Невяна Владинова, която също ще започне с топка, а след това ще демонстрира уменията си с обръча.

В късния следобед пък ще видим и двете групи на ансамблите. След 18:00 часа ще излязат българките, които са под №3 в група В. Те ще се съревновават с Германия, Египет, Унгария, Мексико, Япония, Казахстан и Гърция.

Програмата:

10.30 ч. - Многобой индивидуално (Група А) – два уреда /топка и обръч/;

12.35 ч. - Многобой индивидуално (Група В) – два уреда /топка и обръч/;

15.05 ч. - Многобой индивидуално (Група С) – два уреда /топка и обръч/;

17.15 ч. - Многобой ансамбли (Група А) – 5 топки;

18.05 ч. - Многобой ансамбли (Група В) – 5 топки.

Още по темата

Please select answer!