Петър Стойчев разкри какво му е коствал успехът в Антарктида


Петър Стойчев разкри какво му е коствал успехът в Антарктида
Снимка: БГНЕС

1658 0

Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида Петър Стойчев даде първа пресконференция на българска земя в столичния басейн "Спартак", на която обясни за трудностите по време на експедицията. Българинът и неговият екип тръгнаха за Ледения континент на 5 ноември с кораб, а самото плуване се извърши на 24-ти. Стойчев призна, че най-голямата трудност за него е била именно продължителността на експедицията и постоянно променящото се време.

"Времето на континента се променяше през 15 минути и не можеш да си направиш план за действие. Гледаш, че е слънчево, а след малко започва да вали сняг и да духа силен студен вятър. Тази неяснота водеше до напрежение сред всички участници и допълнително те изморяваше. Отделно трябваше да се справим с морската болест, ниските температури и непредсказуемото време", призна плувецът, цитиран от БГНЕС.

За самото състезание той сподели, че участниците са били разделени на две серии, а самият той е бил в по-силната втора. "Преди да стартираме ни измериха температурата и после влязохме във водата. Първоначално усещаш несравним студ и инстинктивно се свиваш, но след това всичко преминава като на сън. Не усещах студа като излязох и възстановяването ми премина добре. Радвам се, че приключи това напрежение", поясни за маратонското плуване Стойчев.

Атлетът призна, че след плуването на кораба е имало търг с предмети и му е било предложено да продаде екипа, с който печели състезанието. Стойчев обаче отказва с мотива, че банският му трябва да бъде изложен в Музея на спорта в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички