Осмият Байк и рън за Чепън край Драгоман е тази събота (20 април)


Осмият Байк и рън за Чепън край Драгоман  е тази събота (20 април)
Снимка: Байк и рън за Чепън

3929 0

Навръх Лазаровден, 20 април, край Драгоман ще се проведе осмото издание на една от най-обичаните планински надпревари – „Байк и рън за Чепън“, организирана съвместно от магазини „Стената“ и Община Драгоман. Официален партньор е Министерство на туризма. Стартът ще бъде даден в 9:30 от министъра на туризма г-жа Ангелкова??

В състезанието за планинско бягане и колоездене с дистанции 21.3 км (полумаратон) и 40 км (маратон) тази година се очаква да стартират над 400 човека – бегачи и колоездачи. Регистрацията за събитието все още продължава на адрес chepan.stenata.com до 18 април включително, а плащането на таксата за участие след 16-ти ще може да се осъществи само в магазини „Стената“ на 17-ти и 18-ти април, тъй като онлайн панелът ще бъде вече затворен. Възможна ще бъде и регистрация на място на цена 50 лв.

Вече записалите се могат да вземат стартовите си номера на 16, 17 и 18 април от 10 до 20 ч. от офиса на "Стената". Задължително е да носят попълнена и подписана декларация за освобождаване от отговорност. Записаните състезатели с платена такса за участие, които живеят извън София, ще могат да получат стартовия си номер на място преди състезанието от 8 ч. до 9 ч. в Драгоман.

Важна стъпка тази година е политиката за редуциране на пластмасовото потребление с грижа за минимизиране на човешкия отпечатък и опазване на природата. В партньорство с минерална вода „Банкя“ за състезателите ще бъдат на разположение бидони с вода за наливане в собствени съдове.Ето защо, организаторите приканват участниците да не забравят да си носят личните бутилки, които да зареждат свободно на старта и подкрепителните пунктове. Там, заедно с хапки питателна храна състезателите ще могат да си набавят и вкусна и здравословна енергия със суровите барчета Go4.

В случай на повреда велосипедите ще могат да бъдат сервизирани в пунктовете на Baze, които ще се погрижат за безаварийно достигане на велосипедистите до финала. Здрави колела под наем, в пълна готовност да покорят Чепън планина, ще предлагат партньорите от Compass Bikes. За да бъдат състезателните велосипеди като нови след надпреварата, на площада пред Общината ще бъде пунктът за почистване на Kärcher, където ще могат да бъдат разгледани и много други полезни уреди за мобилно почистване, идеи за дома и градината.

Едни от най-атрактивните награди досега за победителите ще бъдат осигурени от магазини „Стената“, френския лидер при спортните очила Julbo, превърналите се в емблема мултифункционални кърпи за спорт и туризъм Buff и швейцарския стандарт в бутилките за многократна употреба Sigg. Първенците при велосипедистите ще получат и страхотните уреди за мобилно почистване Kärcher.

Традиционното пътуване с вагон на БДЖ, в който участниците ще могат удобно да превозят велосипедите си до самия старт ще бъде от Централна гара София с влак КПВ10202 със стартов час 07:40, а връщането към София – от 17:45 с влак МБВ7991.

Както всяка година, децата заемат сериозно място в състезателната програма. Тазгодишният „Мини Байк и рън за Чепън“ ще се проведе в парньорство със сдружение „Велоеволюция“ и щ започне в 10:45.

Осмото издание на състезанието „Байк и рън за Чепън“ е навръх Лазаровден – по случай празника Община Драгоман е подготвила за състезателите и гостите на града поредица от активности: още с откриването на събитието присъстващите ще могат да се насладят на лазаруване и други народни танци, забавна програма, включваща танци от НЧ „Мелдия“ и рок група „Мелди“. Тази година в събитието ще се включи спортната кампания Aces Bulgaria, която ще участва с мажоретния състав “Wonders” и зумба на открито. Златното момиче на художествената гимнастика Ренета Камберова ще притаи дъха на зрителите с технични и красиви демонстрации. За най-любознателните ще има и екскурзии до Неделишкия манастир и връх Чепън.

За най-актуална информация следете фейсбук събитието:

https://www.facebook.com/events/789420121417666/

Фейсбук страница:

https://www.facebook.com/Bike4Chepan/

Официална страница:

https://chepan.stenata.com/

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички