Още два български медала на "Странджа" 2017


Още два български медала на "Странджа" 2017
Снимка: БГНЕС

1179 0

Още два медала си осигуриха българските боксьори от 68-ия международен турнир „Странджа“, който продължава до неделя в зала „София“.

Айрин Исметов при 64-килограмовите и Арман Хакобян в категория до 75 кг си гарантираха поне бронз от надпреварата, след като спечелиха 1/4-финалните си срещи днес.

И двамата изиграха тежки мачове, с размяна на доста удари. Айрин дори получи неприятен удар с глава от съперника си и трябваше да налага своята с лед. В крайна сметка българинат спечели с 3:2 (29:28, 29:28, 27:30, 29:28, 28:29) срещу индиеца Майенгбам и утре ще боксира в спор за място на финала срещу носителя на различни отличия от големи първенства Луис Ричарно Колин от Мавриций.

"Доволен съм от мача си. Мисля, че го надиграх категорично и се изненадах като и той си вдигна ръката накрая – коментира Айрин Исметов. – Не очаквах обаче индиецът така да играе, защото на спаринга миналия петък го бих по-лесно. Но все пак на състезание е друго. Знам, че следващият му съперник не е лек, но ще дам всичко от себе си, за да спечеля“, допълни българският боксьор.

С победа с 4:1 (29:28, 29:28, 30:27, 29:28, 28:29) над Мариуш Гнас от Швеция се поздрави пък Арман Хакобян, за когото това бе втори не лек мач на ринга в „София“. Пловдивчанинът обаче показа характер и излезе мъжки от битката.излезе мъжки от битката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички