Обвинение: Рио взел домакинството за Олимпийските игри с подкуп


Обвинение: Рио взел домакинството за Олимпийските игри с подкуп
Снимка: Gettyimages.com

865 0

Руската плувна легенда Александър Попов и легендата в овчарския скок Сергей Бубка бяха обвинени, че са приели подкуп в замяна на това да подкрепят кандидатурата на Рио де Жанейро за домакин на Олимпийските игри през 2016 г.

Бразилските медии цитират бившия губернатор на Рио Сержио Кабрал, който е в затвора по обвинения в корупция. В съда той заяви, че е помогнал за осъществяването на схема за подкуп, за да бъде избран именно бразилският град за домакин на Игрите преди три години. 

Той твърди, че въпросната сума е 2 млн. общо и е била осигурена с помощта на бившия президент на ИААФ /Международната асоциация на лекоатлетическите федерации/ Ламин Диак. Кабрал твърди още, че Попов и Бубка също са били сред хората, получили от въпросната сума.

„Дори не гласувах за Рио", оправда се 47-годишният Попов, един от тримата руснаци, членове на Международния олимпийски комитет. Бубка, който оглавява Украинския олимпийски комитет, също отрече обвиненията: „Напълно отричам всички фалшиви твърдения", заяви той.

„Моите адвокати ще пишат на г-н Диак, за да обясни обвиненията, отправени ми от г-н Кабрал. Неговите твърдения са неверни, че г-н Диак е подсигурил моят вот", казва Бубка. Попов също отбеляза, че никога не е участвал в каквито и да било преговори по тези въпроси с хората, споменати в медиите. „Не ги познавам и не съм контактувал с тях", твърди той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички