Нов допинг скандал с Джъстин Гатлин


Нов допинг скандал с Джъстин Гатлин
Снимка: Getty Images/Gulliver

2415 0

Настоящият световен шампион по лека атлетика на 100 метра Джъстин Гатлин и неговият личен треньор Денис Митчъл се оказаха замесени в скандал с контрабанда на препарати, повишаващи спортната ефективност.

Това съобщи британският вестник The Telegraph, позовавайки се на собствено разследване, заснето и на аудио, и на видео файлове. От информацията става ясно, че журналисти на изданието са посетили под прикритие тренировъчния лагер на Гатлин във Флорида, представяйки се за холивудски продуценти, които работят върху филм за леката атлетика. Там те са установили, че треньорът и агентът на 35-годишният американски спортист са предложили на "главния актьор" различни суплементи, пълни с тестостерон и хормони на растежа, за да може той да се подготви по-добре за ролята си.

Според The Telegraph, незаконните вещества е трябвало да бъдат доставени от неизвестен австрийски лекар, намиращ се във Виена. Нещо повече - в записите се чува и вижда ясно как спортният агент на лекоатлета Робърт Вагнер признава, че "клиентът" му също е приемал подобни продукти за повишаване на ефективността и разкрива начините те да останат незабележими и да не бъдат открити при провеждането на допингови тестове.

Припомняме, че Гатлин беше наказан за 8 години заради употреба на допинг, която беше открита през 2006 година. На последното световно първенство по лека атлетика в Лондон, Гатлин успя да победи Юсейн Болт в последното състезание на ямаеца в кариерата му. Американецът се справи, макар при всяко излизане на пистата да беше зверски освиркван от публиката точно заради допинг миналото си. Сега този резултат е поставен под съмнение след разкритията на The Telegraph.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички