Несериозно е да се анулират световните рекорди, смята Стефка Костадинова


Несериозно е да се анулират световните рекорди, смята Стефка Костадинова
Снимка: БГНЕС

1284 0

"Смятам предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно. То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения", обяви председателят на БОК и настояща световна рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова.

Вчера президентът на Международната асоциация на спортната преса (AIPS) Джани Мерло направи предложение да бъдат анулирани всички рекорди в леката атлетика и "да се започне нова ера в леката атлетика, която да даде надежда на следващите поколения". Костадинова излезе с официална позиция по повод предложението на Мерло:

"Смятам предложението за анулиране на всички световните рекорди в атлетиката за несериозно и погрешно. То е некоректно към тези, които честно и абсолютно лоялно са постигнали своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения. Жена е скочила 209 см на високо, друга е скочила 208 в зала – защо това трябва да се забрави и анулира без причина? Същото се отнася и за рекордите на Сергей Бубка, на Юсейн Болт.

Освен това, ако се вземе подобно решение сега, какво гарантира, че след година-две някой няма да поиска ново "нулиране" със същите мотиви. Засилените напоследък мерки срещу употребата на допинг не са основание да се зачеркне всичко случило се досега в историята. Да - за доказаните нарушения и прегрешилите нека има санкции и анулиране, но защо трябва да страдат и останалите?

Реакцията ми е не само заради световния рекорд в скока на височина, а заради всички, които честно и с огромни усилия са направили нещо значимо като доказателство за възможностите на човека", се казва в изявлението на председателя на БОК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички