Навръх 3 март българският химн звучи в Глазгоу в чест на европейската ни шампионка (ВИДЕО)


Навръх 3 март българският химн звучи в Глазгоу в чест на европейската ни шампионка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2215 0

Българската състезателка в тласкането на гюле - Радослава Мавродиева, записа най-големия си успех в кариерата. Тя спечели европейската титла на шампионата в Глазгоу, а по-късно през деня имаше честта да чуе и българския химн навръх националния празник на България 3 март.

Българската състезателка Радослава Мавродиева записа най-големия си успех в кариерата навръх националния празник на България 3 март. Тя спечели европейската титла от тласкането на гюле.
Мавродиева спечели златен медал от шампионата на Стария континент, който се провежда в Глазгоу. Радослава Мавродиева завоюва златото в тласкането на гюле с личен рекорд от 19.12 м.
Той беше постигнат от петия опит. Така Мавродиева попълни колекцията си от медали от континентални форуми в зала, след като беше втора в Белград преди две години и трета в Прага преди четири.
Втора остана водачката в европейската и световната ранглиста Кристина Шваниц от Германия с 19.11 м, а бронзът остана за унгарката Анита Мартон, която постигна резултат от 19.00 м. 31-годишната ни състезателка донесе първо злато на България от Еврошампионат на закрито от 2005 година, когато Ивет Лалова триумфира на 200 метра.Българската състезателка в тласкането на гюле - Радослава Мавродиева, записа най-големия си успех в кариерата. Тя спечели европейската титла на шампионата в Глазгоу, а по-късно през деня имаше честта да чуе и българския химн навръх националния празник на България 3 март.

Радослава завоюва златото в тласкането на гюле с личен рекорд от 19.12 м. Той беше постигнат от петия опит. Така Мавродиева попълни колекцията си от медали от континентални форуми в зала, след като беше втора в Белград преди две години и трета в Прага преди четири.

Втора остана водачката в европейската и световната ранглиста Кристина Шваниц от Германия с 19.11 м, а бронзът остана за унгарката Анита Мартон, която постигна резултат от 19.00 м. 31-годишната ни състезателка донесе първо злато на България от Еврошампионат на закрито от 2005 година, когато Ивет Лалова триумфира на 200 метра.

Ето и видео от церемонията по награждаване:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички