Най-паметните. вдъхновяващи и скандални цитати за 2019 година (СНИМКИ)


Най-паметните. вдъхновяващи и скандални цитати за 2019 година (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

5189 0

Война на думи между американския президент и най-добрата футболистка в света, посланието на най-бързия маратонец в историята към цялото човечество и странното отношение на чешка тенис звезда към метрото. 2019 година ни предложи доста любопитни изказвания в света на спорта.

Малко перспектива: „В Южна Африка напрежение е да загубиш работата си. Напрежение е някой от близките ти да бъде убит“ - треньорът на националния отбор по ръгби на Южна Африка Раси Ерасмус, запитан дали изпитва напрежение след загубата от Нова Зеландия на старта на Световното първенство в Япония. Южна Африка спечели следващите си шест мача в турнира, за да стигне до рекордна трета световна титла.

Речено-сторено: „Тя трябва първо да СПЕЧЕЛИ и след това да ГОВОРИ! Довърши работата!“ - президентът на САЩ Доналд Тръмп към капитанката на женския национален отбор по футбол на страната Меган Рапиноу. Двамата влязоха в словесна престрелка в социалните мрежи по време на Световното първенство във Франция това лято. Рапиноу стана голмайстор на турнира, донесе световната титла на американките с гол във финала срещу Холандия и в края на годината получи Златната топка за най-добра футболистка на 2019, като междувременно отклони поканата на Тръмп да посети Белия дом.

Апетитът идва с яденето: „Това е само началото“ - мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след триумфа на „червените“ в Шампионската лига тази пролет. Мърсисайдци започнаха новия сезон по изключителен начин и подобриха няколко рекорда, за да си осигурят 10 точки преднина още през декември и да се доближат до първа шампионска титла от 30 години насам. Освен това хората на Юрген Клоп спечелиха и Световното клубно първенство, превръщайки се в най-добрия отбор в света.

Вдъхновение: „Посланието ми, че няма граници пред нито един човек, вече е в главите на всички“ - кенийският бегач Елиуд Кипчоге, след като направи немислимото и пробяга маратон за по-малко от два часа.

Лошо настроение: „Аз загубих и в двата случая, това е единствената прилика, която виждам“ - легендарният Роджър Федерер, помолен да сравни загубите си във финалите на Уимбълдън от Рафаел Надал през 2008 и Новак Джокович през 2019 година. Двата най-дълги финала в историята на турнира са определяни и за два от най-великите мача в историята на тениса.

Всеки с претенциите си: „Не съм голям фен на метрото. И в Чехия имаме, но никога не го използвам. Там има странни хора“ - чехкинята Каролина Плишкова признава, че не използва нюйоркското метро по време на участието си в Откритото първенство на САЩ.

Никога не се отказвай: „Тази победа е изумителна, заради състоянието, в което бях преди. Не можех да спя. Не можех да ходя. Не можех да правя нищо. Да се завърна тук, това несъмнено е една от най-големите победи в кариерата ми“ - голфърът Тайгър Уудс, който след 11 години и четири операции на гърба, отново спечели Мейджър титла. 43-годишният американец сензационно триумфира на Мастърса в Огъста през април.

Скромни начала: „Не е зле за момче, което живееше в общински дом в Стивънидж“ - гордият баща на Люис Хамилтън – Антъни, след като синът му спечели титлата от Формула 1 за шести път в кариерата и се доближи само на една световна титла от рекорда на Михаел Шумахер.

Да си кажем истината: „Какво да ви кажа, три месеца партита и празнуване ми се отразиха“ - мексиканският боксьор Анди Руис, който се яви в ужасна физическа форма за реванша си с Антъни Джошуа в началото на декември и загуби световните си титли, след като през юни победи британеца в един от най-шокиращите резултати в историята на тежка категория.

Un italiano vero: “Проклети англичани, наистина проклети. Иска ми се бомба да падне тук. Трябва бомба да избухне на корта” - италианският тенисист Фабио Фонини бе видимо недоволен от състоянието на корта по време на загубата си от Тенис Сандгрен в третия кръг на Уимбълдън. „Проклетите англичани“ считат тревата на Уимбълдън за свещена и глобиха Фонини с три хиляди долара за думите му, въпреки че той се извини на пресконференцията след мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички