Над 200 души пожелали да станат донори на Сюлейманоглу


Над 200 души пожелали да станат донори на Сюлейманоглу
Снимка: Getty Images/Guliver

1049 0

Над 200 човека са изразили желание да станат донори на черен дроб за легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който в понеделник беше приет по спешност в болница в Истанбул и вкаран в медикаментозна кома заради остра цироза, съобщава bTV.

По-късно той беше върнат в съзнание от лекарите, които правят всичко възможно трансплантацията на органа да се осъществи възможно най-скоро, разкрива Мухарем Сюлейманоглу - брат на трикратният олимпийски шампион.

"Над 200 човека потърсиха връзка с нас и болницата, за да дарят орган на брат ми - мъже, жени, лекари, всякакви хора. Искаме да им благодарим на всички, които ни оказват подкрепа и на президента на Турция Ердоган. Надявам се, че скоро ще има подходящ орган и брат ми ще бъде спасен", заяви Мухарем пред медиите в южната ни съседка.

През нощта пък роденият в българското село Птичар легендарен спортист беше прехвърлен в болница "Мемориал" в истанбулския квартал Аташехир, където извършват чернодробни трансплантации. Там ще продължат и изследванията на роднини на щангиста, които в момента оглавяват донорския лист.

"Има 7-8 лица, роднини, които са най-подходящи за донори. Те са в добро здравословно състояние и в момента се изследва дали са съвместими. Най-вероятно някой от тях ще бъде донор", разкри още брат му.

В момента Наим е в съзнание, като лекарите са обнадеждени за неговото състояние. Той се храни добре и е контактен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички