Над 110 състезатели кандидатстваха за "Спортни таланти" на "Еврофутбол"


Над 110 състезатели кандидатстваха за "Спортни таланти" на "Еврофутбол"
Снимка: Еврофутбол

927 0

Над 110 състезатели се включиха в конкурса за участие в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ за 2018 г., който е предназначен за индивидуални спортисти. Крайният срок за подаване на документи беше 1 април. Желаещите са представители на различни спортове - плуване, скокове във вода, биатлон, шахмат, кану-каяк, планинско колоездене, спортна акробатика, художествена гимнастика, бадминтон, фехтовка, лека атлетика, триатлон, модерен петобой, спортна стрелба, академично гребане, ветроходство, таекуондо, карате, борба, сноуборд и други. В момента се извършва административна оценка на документите. Точният брой на кандидатурите и видовете спорт ще станат известни по-късно.

През 2018 г. „Еврофутбол“ увеличи горната възрастова граница на участниците, които могат да получат подкрепа, от 25 на 28 години. Така първата група допустими състезатели е до 15 години, втората – от 16 до 20 години и третата – от 21 до 28 години включително. Компанията осигурява и специална квота за българските параолимпийци.

„Еврофутбол“ изпълнява програма „Спортни таланти“ в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Кандидатурите ще се оценяват от Група на съветниците, в която влизат университетски преподаватели, изявени български спортисти, спортни журналисти и други представители на медиите. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония в края на април 2018 г. Те ще получат безвъзмездно финансиране за закупуване на екипировка, участие в турнири, подготовка, възстановяване и други. Максималната сума, която „Еврофутбол“ отпуска на един спортист, е 5000 лева. Той трябва да осигури и 20% съфинансиране.

Българският букмейкър стартира програма „Спортни таланти“ през 2012 година като част от своя проект за корпоративна социална отговорност „Печелиш и помагаш“. Целта на компанията е да помогне за развитието на следващите поколения спортисти на България. Досега Еврофутбол е подкрепила по програмата 130 участници, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства от 2012 година до края на 2017 година са на стойност над 750 000 лева.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички