Мирела Демирева обеща: Ще скачам за медал


Мирела Демирева обеща: Ще скачам за медал
Снимка: Getty Images/Guliver

1061 0

Мирела Демирева обеща, че ще се бори за медал на Световното първенство по лека атлетика. Най-добрата ни представителка във високия скок се класира за финала с лично постижение от 1.92, което беше достатъчно за влизане в топ 12 на шампионата на планетата.

Тя призна, че в нито един момент не се е отказвала от желанието си да участва на силния форум, въпреки че представянето ѝ през сезона не беше задоволително.

"Бях доста притеснена, тъй като целия сезон съм доста несигурна, резултатите ми не са стабилни. Имам нов разбег, който опитвам да усвоя максимално. Истината е, че имахме две седмици да работим и вече има резултати. Бях притеснена, но в крайна сметка съм щастлива, че не гледам Лондон от къщи", заяви след квалификацията сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Женейро.

"В събота ще е истинското състезание. Истината е, че никога не съм изпускала Лондон като цел. През сезона винаги съм си мислела за финал и за медали, дори когато не можех да скоча 1.80 м, пак съм си мислела за медали от Лондон. Мисля, че това много ми помогна.

Никога не доказвам нищо на никого, всеки има право да харесва или да не харесва, да вярва или да не вярва, както и аз имам това право. Това е хубаво нещо, за мен е важно да скачам.

Всеки може да очаква каквото си иска на финала, аз очаквам максималното от себе си, а щом съм на финал, ще скачам за медал", допълни тя след представянето си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички