Мирела Демирева обеща: Ще скачам за медал

Мирела Демирева обеща, че ще се бори за медал на Световното първенство по лека атлетика. Най-добрата ни представителка във високия скок се класира за финала с лично постижение от 1.92, което беше достатъчно за влизане в топ 12 на шампионата на планетата.

Тя призна, че в нито един момент не се е отказвала от желанието си да участва на силния форум, въпреки че представянето ѝ през сезона не беше задоволително.

От некласирана за Световното до финал на висок скок в Лондон

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Женейро Мирела Демирева успя да влезе във финала на висок скок по време на Световното първенс...

"Бях доста притеснена, тъй като целия сезон съм доста несигурна, резултатите ми не са стабилни. Имам нов разбег, който опитвам да усвоя максимално. Истината е, че имахме две седмици да работим и вече има резултати. Бях притеснена, но в крайна сметка съм щастлива, че не гледам Лондон от къщи", заяви след квалификацията сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Женейро.

"В събота ще е истинското състезание. Истината е, че никога не съм изпускала Лондон като цел. През сезона винаги съм си мислела за финал и за медали, дори когато не можех да скоча 1.80 м, пак съм си мислела за медали от Лондон. Мисля, че това много ми помогна.

Ивет Лалова се размина с финала на 200 метра на Световното в Лондон

Ивет Лалова не успя да влезе във финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Най-добрата ни спринтьорка завърши на 9-...

Никога не доказвам нищо на никого, всеки има право да харесва или да не харесва, да вярва или да не вярва, както и аз имам това право. Това е хубаво нещо, за мен е важно да скачам.

Всеки може да очаква каквото си иска на финала, аз очаквам максималното от себе си, а щом съм на финал, ще скачам за медал", допълни тя след представянето си.

Още по темата

Please select answer!