Мавродиева: Не искам диаманти, а да оставя следа в историята


Мавродиева: Не искам диаманти, а да оставя следа в историята
Снимка: БГНЕС

986 0

"Не съм за парите, искам да оставя следа в историята". Това заяви европейската ни шампионка в зала в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, след като получи специална награда за Пробив в световния спорт, предаде БГНЕС.

Припомняме, че 30-годишната сливналийка спечели първо историческо злато на Шампионата в Глазгоу (Шотландия) навръх Националния празник 3 март. Мавродиева постигна 19.12 метра - нейно лично постижение. Тя заяви, че не планира да участва на състезания до Световното първенство в Доха (Катар) от 27 септември до 6 октомври.

"Категорично няма да участвам на комерсиални турнири, Диамантени лиги и така нататък. Така съм си решила. Няма смисъл, не става въпрос само за парите. Става въпрос да се остави следа в историята. Никой няма да помни, че съм станала първа в Диамантената лига и съм взела диаманти. На Световното в Доха отивам без очаквания, както беше и в Глазгоу. Ако трябва да се случи нещо хубаво, ще стане. Чувствам се освободена през цялото време, нищо не ме притеснява", каза Мавродиева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички