Лиан сам възкреси Ракетата в спиращо дъха начало на снукър Мастърс


Лиан сам възкреси Ракетата в спиращо дъха начало на снукър Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1721 0

Рони О'Съливан започна успешно защитата на титлата си в най-престижния не-ранкинг турнир по снукър - Мастърс, след като по крайно драматичен и вълнуващ начин спечели с 6:5 срещу Уенбо Лиан.

Китаецът едва през октомври спечели първата си ранкинг титла - English Open - и срещу великия О'Съливан доказа, че присъствието му на Мастърса никак не е случайно. Над 2000 души в "Александра Палас" бяха притаили дъх в 10-ия фрейм, когато Лиан трябваше само да реализира последната Черна, за да причини едно от най-големите разочарования в бляскавата кариера на Ракетата.

Само че всички зрители избухнаха в невярващ стон, когато китаецът пропусна и Рони успя да изравни за 5:5 и да вкара срещата в решителна 11-а партия. В нея прошка нямаше и с невероятен сенчъри брейк от 121 точки О'Съливан показа железни нерви за крайната победа.

Така той се класира за втория кръг, но Лиан заслужава само поздравления за своето участие в невероятното шоу. Ракетата има шест Мастърс титли и се стреми да стане едноличен рекордьор по този показател, след като в момента дели това прозвище със Стивън Хендри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички