Кубрат Пулев е отказал мач срещу Джошуа, но мач за световната титла ще има!


Кубрат Пулев е отказал мач срещу Джошуа, но мач за световната титла ще има!
Снимка: БГНЕС

7782 0

Кубрат Пулев ще се бие за световната титла на IBF в тежка категория. Това разкри неговият мениджър Кале Зауерланд, който поясни, че българинът отново има статут на претендент №1 за най-ценния пояс в световния бокс.

"Ние сме официален претендент и двубоят ще дойде. Може би към лятото догодина. Имаше риск да загубим тази вечер, но го поехме. Дайте ми две седмици и ще говоря по-уверено за мача за световната титла", коментира в София германският промоутър.

Той също така обясни защо от агенцията са отказали Пулев да се изправи срещу Антъни Джошуа и е била отхвърлена поканата той да се изправи срещу световния шампион.

"Но да се върна за проваления двубой с Джошуа. Не Кубрат я отказа, а аз - обвинявайте мен. Но ситуацията беше деликатна - знаех, че ние сме на прага на това да станем официални и задължителни претенденти. А те ни предлагаха да сме доброволни, което е нещо много различно.

В бокса всичко се върти около контрола. Няма да позволя на някой да дойде и просто да ми даде едни пари, за да следваме неговите условия. В бокса има огромни битки и извън ринга, много неща се случват зад ринга, от които зависят мачовете. Не говоря за конспирации, но има огромна разлика при преговорите с доброволен претендент и със задължителен. Защото с доброволния може да дирижираш преговорите и да преговаряш с няколко едновременно, но задължителния не може да игнорираш", каза още Зауерланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички