Коко Тайсъна: Кобрата попадна на промоутърски лайна


Коко Тайсъна: Кобрата попадна на промоутърски лайна

7312 0

Професионалният боксьор Константин Семерджиев-Коко Тайсъна коментира контузията на Владимир Кличко и отлагането заради нея на боя за световната титла с Кубрат Пулев. Коко Тайсъна каза мнението си пред вестник "Меридиан мач". Sportline.bg публикува позицията му без съкращения:

Изобщо не съм изненадан от хода, който направи Владимир Кличко по-малко от две седмици преди мача с Кубрат Пулев. Това са нормални игрички в професионалния бокс. аз вярвам, че Кобрата, който ми е много добър приятел, е орисан да стане световен шампион и да вземе поясите на Кличко. Просто в момента Пулев е забъркан в мениджърските игри и промоутърските лайна. За съжаление това е професионалният бокс и винаги е бил такъв. Както е казал Чърчил - "Каквото и да ти говорят, знай, че винаги става въпрос за едни пари". Сега дали Кличко е контузен наистина, или не е - само един Бог знае. Факт е обаче, че украинецът не прави този номер за първи път. Видяхте какво стана с Александър Поветкин, а след това и с Дерек Чисора.

Моето лично мнение е, че в момента Кличко наистина се притеснява. Въпреки че няма основание за това. Все пак той се е бил с най-големите боксьори на професионалния ринг и ги е побеждавал. Не може да има чак толкова голям респект от Пулев, колкото и добър да е той. Нашият има 20 мача на професионалния ринг срещу 65 на Кличко. Самите тези числа са красноречиви.

Явно е обаче, че светът вече не иска Кличко да бъде световен шампион. Именно заради това смятам, че на Кобрата му е предопределено да вземе поясите. Силно се надявам това да се случи тази година и мениджрите да не протакат много боя във времето.

И на мен ми въртят номера, въпреки че не съм боксьор от такова високо ниво. И веднага давам пример. Още през юли трябваше да се бия в Черна гора за един от поясите на WBC. След това отложиха мача за август и след това за септември. А съм боксьор, когото знае само Бай Ганьо. Не съм от ранга на Кубрат или Кличко. Така че такива неща са нормални за професионалния бокс. Рано или късно, Кличко ще попадне под българските крошета и тогава ще имаме световен шампион, и то не само в една версия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички