Кои са първите български покер победи за 2019г?


Кои са първите български покер победи за 2019г?

3395 0

След изминалата изключително успешна година за родните покер играчи както в онлайн пространството, така и в живите турнири, 2019г. също започва доста обещаващо.

Още в първите дни на януари едно от известните ни лица в онлайн покера Бахар Муса направи своеобразен хеттрик, като спечели три турнира в три различни покер зали. Освен като успешен играч, Бахар се слави в покер обществото и с благотворителните си инициативи. През миналия месец той направи един благотворителен покер стрийм, чиято цел беше да даде гласност и да събере средства за поредната кауза, която подкрепя.

Краят на 2018 и началото на 2019 година бяха белязани от един от най-грандиозните турнири в онлайн пространството - PokerStars Winter Series. Събитието се състоеше от серия от 60 турнира, разпределени в 4 нива с общ награден фонд над 85 милиона долара и входове, които започват от скромните 55 цента. Общо 31 български играчи успяха да достигнат до финални маси по време на сериите, 13 от които през първата седмица на януари. Най-солидната печалба принадлежи на Юлиян Богданов, който записа второ място в Event #1 Phase 2 и си спечели близо 95 хиляди долара. Едва няколко месеца по-рано, през юли миналата година, Юлиян достигна до първото място и в друг турнир от мрежата с печалба от забележителните $215 хиляди.

Варненецът Славен Попов също започна подобаващо годината, достигайки до второто място на Азиатския покер тур във Виетнам. Като любител на пътешествията и живите турнири, Славен стана известен и със заложбите си на блогър, съчетавайки двете си любими неща в едно и описвайки приключенията си по света. Именно по време на последното си пътешествие на Изток той взе участие в турнира във Виетнам, което му донесе печалба от над 58 хиляди долара.

Популярният онлайн турнир Sunday Million също се радва на доста висока „посещаемост“ от родните ни играчи, особено след като входната му такса бе намалена от стандартните $215. Близо 180 нашенци се включиха в ежеседмичното събитие в последния уикенд на януари, макар че за сметка на това не отбелязаха особено значими печалби.

По същото време обаче популярният български покер играч Красимир Янков успя да запише златна победа в друг онлайн турнир и си спечели $25 хиляди. Силното начало на годината за Краси е естествено продължение на изключително успешната за него 2018г., през която той натрупа голям опит и печалби както онлайн, така и в турнири на живо.

Такава беше изминалата година и за Огнян Димов, който спечели заветната златна гривна от Световните серии по покер в Лас Вегас – един своеобразен олимпийски медал в покера. Тази година той се включи и в грандиозното Карибско приключение, което донесе най-големия успех в историята на българския покер – победата на Димитър Данчев през 2013г., чието рекордно постижение от близо 2 милиона долара все още си остава ненадминато.

Данчев също взе участие в тазгодишното издание на турнира, но този път то не му донесе успех и той отпадна преди да стигне до платените места. Огнян от своя страна успя да влезе в парите, макар и с не голямата сума от $8500.

За сметка на това онлайн печалбите, както и интересните турнири във виртуалното пространство не стихват, а конкуренцията и напрежението в тях по нищо не отстъпват на турнирите на живо. В момента се състоят т.нар. Турбо серии, които започнаха в началото на февруари. Още през първия ден в тях взеха участие над шест хиляди играчи, а българин с никнейм в мрежата atanas_1980 се размина на косъм от първото място още на първото събитие Event #1 $215 NLH PSKO. Той зае второто място с награда от 71 хиляди долара. Два дни по-късно обаче известният ни играч Вилиян Петлешков с прякор Мозъка поправи този пропуск и завоюва първата българска победа в турнира в събитие номер 19. Той сключи сделка с немския си опонент в heads-up мача и си спечели 36 хиляди долара.

Обещаващото начало на 2019г. вещае силни предстоящи месеци за българския покер, а тенденцията в последните години показва все по-засилен интерес и увеличаващ се брой родни играчи на събития от световната сцена. Ще продължаваме да следим с интерес постиженията на нашенците и да очакваме следващи рекордни печалби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички