Кличко: Такъв простак, като Пулев, досега не съм имал за съперник


Кличко: Такъв простак, като Пулев, досега не съм имал за съперник
Снимка: БГНЕС

661861 40

Световният супершампион в тежка категория при професионалните боксьори Владимир Кличко по блестящ начин защити титлите си срещу Кубрат Пулев. В германската "О2 арена" в Хамбург украинецът нокаутира българина в петия рунд. А малко след боя даде интервю за руския вестник "Советский спорт", в което говори за това как многобройните български фенове в залата допълнително са го мотивирали да се разправи по най-добрия начин на ринга със съперника си и да му отмъсти за простащините преди мача.

 

"БОЯТ БЕШЕ МНОГО МРЪСЕН"

- Много се радвам, че този мач се състоя в Хамбург, където беше дебютът ми на професионалния ринг. Моите фенове тук ме подкрепят от много години и съм им благодарен за това.

- Но феновете на Кобрата в залата за този бой бяха дори повече от вашите...

- Ако трябва да съм честен, много бях изненадан от този факт. Не очаквах толкова голямо количество български фенове. Те викаха за Кубрат Пулев много силно и доминираха над всичката останала публика в залата. Да си призная, дори ми е по-лесно, когато феновете са срещу мен. Когато трябва да доказвам силата си не само на съперника, но и на неговите привърженици, мотивацията ми става много по-голяма. А аз, естествено, съм доста по-силен. Затова не смятам, че българските фенове бяха някакво предимство за Пулев.

- Ако съдим по крайния резултат от мача - не бяха предимство за него.

- Пулев е много добър боец. Трябва да му отдадем заслуженото. Никак не беше лош от дистанция. Добре се беше подготвил за боя и очевидно се надяваше да спечели. Беше уверен в това. Но той така безобразно се държеше преди боя, че ми се искаше възможно най-бързо и качествено да му покажа колко напразни са надеждите му за победа в този мач. И много се радвам, че ми се получи, при това бързо и убедително.

- Кога в мача разбрахте, че всичко се получава така, както сте го планирали?

- В петия рунд. Когато разбрах, че след това кроше Пулев повече няма да стане.

- А отстрани изглеждаше, че всичко е ясно още след първия рунд...

- Вижте... Когато в първия рунд Кубрат отнесе първия мой тежък удар и се оказа на земята, бях много изненадан, че той стана и успя да продължи боя. Това показа, че той е много добър боксьор и не случайно се намира на високо място в ранглистата. И най-вече - че към него трябва да се отнасяш с цялата си сериозност.

- Трудно е човек да повярва, че може да се отнесе сериозно към всичките тези клинчове, които Пулев използваше доста по-добре от Александър Поветкин в боя срещу вас. Отстрани изглеждаше доста мръсен бой...

- Да, боят беше страшно мръсен. Имаше много забранени удари. Имаше и клинчове, в които Пулев се хващаше за мен като за дърво и дълго време не ме пускаше - съдиите трябваше насила да ни разделят. Реплики и мръсотии имаше предостатъчно, наистина...

- Имали сте различни съперници - някои от тях са нормални, истински мъже, други са простаци...

- Разбрах въпроса ви. Такъв простак като Кубрат Пулев досега не бях имал за съперник. Честно ви казвам, такова поведение, такива несъответстващи с реалността жалби, такива изказвания, които, извинете ме, но не желая да повтарям, никога не бях виждал и не бях чувал досега. И изобщо не очаквах да видя и да чуя в изпълнение на Пулев. Много исках, естествено, той да се появи на пресконференцията. Жалко, че му се наложи да се върне в хотела. Искрено му желая здраве и всичко най-добро! Но ако беше дошъл на пресконференцията, аз щях много неща да му кажа.

- Признайте си обаче, че именно просташкото поведение на вашия съперник беше основната причина на ринга в Хамбург да видим този Кличко, който не бяхме виждали от много отдавна. Вие без да губите време се хвърлихте напред в мача, атакувахте смело и яростно.

- Честно ли? Разбира се, че повлия. Имах огромно желание да нокаутирам Пулев. И ми беше адски трудно да сдържам тези емоции. Изобщо не исках да се отдръпвам в боя, само атакувах и гледах напред! Огромно беше желанието ми да пребия Кубрат Пулев... Сами разбирате защо. Честна дума, наистина ми беше много трудно да сдържам емоциите си! А отлично знам, че на ринга те само вредят на боксьорите.

- В този мач обаче емоциите изобщо не ви попречиха три пъти да пратите съперника в нокдаун, а след това и да го нокаутирате.

- Надявам се, че урокът, който получи Кубрат Пулев в събота, ще му помогне за в бъдеще. По същия начин, по който урокът ми на Дейвид Хей, му се отрази. Той стана много по-добър. Имам предвид чисто човешките му качества.

- Владимир, вие изумихте феновете си в този мач и се показахте такъв, какъвто те очакват да ви виждат във всеки мач - по-малко внимателен от обичайното, малко по-хазартен, хвърлящ се в открит бой...

- Благодаря за комплимента! (б.а. смее се Кличко). Но не обещавам, че ще бъда такъв във всеки бой. Все пак, за да съм такъв на ринга, трябва съперникът да ме предизвика. Така, както успя да го направи Пулев. Просто боксьорът срещу мен трябва да ги умее тези неща.

- А кой ще бъде следващият ви съперник?

- Не искам да мисля за следващия бой. Сега за известно време ще се оттегля и ще се отдам напълно на личния си живот - на раждането на първото ми дете. Това за мен е най-важното събитие. Но мисля, че някъде в периода между март и май следващакта година отново ще се кача на ринга. Но не мога в момента да съобщя името на следващия ми съперник. На този етап изключвам от списъка възможните кандидати Дерек Чисора и Тайсън Фюри, както и Уайлдър и Стивърн. И то по съвсем проста причина - те още не са се боксирали помежду си, а аз не бих искал да чакам прекалено дълго когото и да било. Възможни са Дженингс, Поветкин, който спечели две много впечатляващи победи...

- Гледахте ли тези негови мачове?

- Да, гледах тези боеве и Саша в тях много ме впечатли. Мисля, че опитът, въпреки че беше горчив, който той получи от мача с мен, донесе плодове и му помогна да стане по-силен. Но дали Поветкин ще ми бъде съперник, това си зависи много и от самия него. А и защо да не питаме феновете с кого биха искали да ме видят на ринга?!

- Ако питате тях, ще чуете, че искат да ви видят в бой с Шанън Бригс.

- Сериозно ли говорите?

- Напълно! Много фенове вече пишат по форумите: "Време е вече този клоун да получи урок!"

- Трябва да се помисли по въпроса. Знаете ли, на Бригс трябва да му се каже нещо интересно. Звучи например така: Защо Пулев си спечели бой с Кличко, провеждайки само един мач за цяла година и то срещу съперник, който имаше 21 победи и 23 загуби? С какво е по-лош Бригс, който излиза на ринга седем пъти за година и във всичките боеве спечели с нокаут? Съгласете се, че Бригс в някаква степен е прав. И да си призная съвсем честно, след всичките тези щуротии, които той хвърляше извън боксовите зали и пресконференциите, у мен се появи огромно желание да се срещна с Шанън на ринга и да му обясня някои работи на достъпния език на бокса.

- Значи бой с Бригс може много скоро да стане реалност?

- Дали ще има такъв мач? Не мога да отговоря на този въпрос с твърдо "Да!". Но... Той отново влезе в Топ 10 на една от ранглистите, мисля, че беше на WBA. Наскоро записа и 50-ия си нокаут. Затова не изключвам Бригс от списъка с възможните ми съперници.

- Владимир, очаквате първото си дете. Затова и Хейдън не беше в залата за мача. Гледа ли ви срещу Пулев или сега й е противопоказно да се притеснява?

- А мислите ли, че дори и да не гледа мача, няма пак да е под огромно напрежение и да е нервна? За нея беше достатъчно тежко, че не успя да дойде с мен в Хамбург. Тя ми е един от най-големите фенове. Естествено, тя гледа боя в директното предаване по телевизията. А след него имахме възможност да си поговорим по телефона.

- Поздрави ли ви? Или говорихте кога ще се приберете?

- Поздрави ме, естествено. И ми напомни, че трябва да се прибера възможно най-бързо, за да не пропусна раждането. Затова рано в неделя трябва да летя за Америка. И честно казано, много съм щастлив, че бебето не се появи преди мача и сега ще имам възможност да присъствам на самото раждане.

- Момче или момиче очаквате?

- Момиче. Тази информация отдавна не е тайна.

- А вече избрахте ли му име?

- Името трябва да бъде интернационално! Имаме вече няколко варианта, но крайно решение не сме взели още.

- Този процес протича мирно между вас с Хейдън или предизвиква бурни спорове?

- Ако трябва да съм честен, има ги и двете неща. Никога не съм си и помислял, че е толкова сложно и трудно да избереш име. Всеки път като се спреш на някое, си мислиш, че може да откриеш и по-хубаво. Но няма значение - мисля, че вече почти сме избрали нашето. Но трябва да ме извините - няма да споменавам вариантите. Нека това да си остане между мен и Хейдън.

- Датата за сватбата също ли няма да съобщите?

- Знаете, че сега и дума не може да става за сватба. Сватбата е такъв празник, на който трябва да съберете абсолютно всичките си приятели, а сега... Знаете ли, радвам се, че като за начало, ще си имаме първороден наследник. А сватбата няма да избяга. Ще намерим време и за нея и ще я отпразнуваме добре!

Може да четете много новини за бокс в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички