Калоян Бинев – първият българин с медал от световното издание на "President Cup" – G2


Калоян Бинев – първият българин с медал от световното издание на "President Cup" – G2
Снимка: а

1306 0

Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един от най-тежките и престижни световни турнири по таекуондо "President Cup". Среброто Калоян спечели в Агадир, Мароко на турнирът с ранг G2, който удвоява не само точките за световната и олимпийски ранглисти, но и конкуренцията при участниците.

В Мароко, Калоян премина през шест кръга и пет дръзки битки до среброто. Заради доброто си класиране в световната ранглиста той пропусна първия кръг. Още със старта във втория кръг, той елиминира представител на Великобритания с убедителна разлика. Победата го отведе при състезател на домакините, който също не бе пожален от младия Бинев и с 15:11 мароканецът бе повален. В третата си среща нашето момче отвя и хърватин с 21:18, а победата донесе сигурен медал за Калоян.

На полуфинала Кало срещна вице-световния шампион от Португарлия – Нуно Коста. И тук Бинев не остави шанс на противника си и победата му с 12:10 го прати директно на финала. Там българският национал в кат. до 63кг. се изправи срещу многократния златен медалист – Маркос Кабалера от Испания и след оспорвана битка се окичи със сребърен медал.

Така, само месец след като стана първият българин със златен медал при мъжете (минути преди Влади Далаклиев да спечели второто злато) от турнир с ранг G2 в Египет, Калоян за втори път доказа българската сила в таекуондото и стана първият българин с медал от световното издание на "Presidents Cup" G2. С този триумф, младият Бинев си осигури покана за предстоящите серии на Гран При по таекуондо. С това идва и следващият прецедент и България за първи път в историята на таекуондо ще има двама участника на Гран При, от където медалите носят почти сигурно участие на Олимпийските игри в Токио.

Калоян Бинев и треньорът на националният отбор - Теодор Георгиев се прибират в България днес в 22,10ч на "Летище София", терминал 2 с полет от Франкфурт, където ще ги посрещнат феновете на таекуондо и родният спорт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички