Как шефът на федерацията по ММА купи футболен отбор в Испания


Как шефът на федерацията по ММА купи футболен отбор в Испания

8356 0

Бургаският подземен бос Любен Джубрилов (на снимката вдясно) доказа, че е способен на технични удари не само на ринга, но и в бизнеса. Шефът на родната федерация по ММА е сключил супер изгодна сделка със закупуването на третодивизионния испански футболен отбор Реал (Хаен), пише вестник "Всеки ден". Едноименният град е столица на една от осемте провинции от автономната област Андалусия в южна Испания. Провинцията е най-големият производител на зехтин в света и е на първо място по добив на маслини в страната на Сервантес.

Новоизлюпеният футболен бос е извадил 10 милиона евро а закъсалия клуб, а амбицията му е да го възкреси и върне обратно в Сегунда дивисион, откъдето изпадна, след като завърши на 21-о място. Футболни спецове твърдят, че с добър треньор и мениджмънт няма да е чудно, ако след няколко години отборът на бургазлията атакува дори Примера дивисион. Макар че звучи като добро пожелание, ако това все пак се случи, Любен Джубрилов ще бъде първият български футболен президент, управлявал клуб в едно от най-мощните първенства на планетата.

От пролетта на 2009 година гангстерът се укрива от българското правосъдие, след като беше обявен за национално издирване. Оттогава срещу него се водеше дело за лихварство. В началото на 2014 година обаче от прокуратурата в Бургас съобщиха, че обвиненията срещу Джубрилов са свалени поради липса на доказателства. Спецпрокуратурата обаче продължи разследването за участието му в престъпна група и процесът вече е в спецсъда. До окончателното му оправдаване бургазлията ще остане с неизвестно местоположение зад граница, обяснили източници на "Всеки ден".

В последните години той развива усилена дейност в областта на футболния мениджмънт, строителство, търговия с недвижими имоти и организиране на турнири в различни бойни стилове. Бизнесът му се оказа супер печеливш, след като преди 2 години Любен Джубрилов, носител на ранг семпай в бойния стил киокушин, си купи чисто нова къща в Шотландия за 1 900 000 паунда. Двуетажният дом има градина, басейн и собствена фитнес зала. Той притежава и къщи в Швейцария, ЮАР и Кипър, където пребивава напоследък.

Мълвата в Бургас носи, че Джубрилов искал да инвестира и във верига за бързо хранене в Глазгоу и Абърдийн, където да предлага освен британски и традиционни български манджи като фасул, леща, мусака и таратор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички