Известен промоутър: Кличко трябва да прекрати кариерата си сега


Известен промоутър: Кличко трябва да прекрати кариерата си сега

8030 0

Легендарният боксов промоутър Боб Аръм посъветва бившия световен шампион Владимир Кличко да прекрати кариерата си, тъй като сега може да го направи красиво, предаде БГНЕС.

Снощи украинецът загуби от Антъни Джошуа с технически нокаут в 11-ия рунд в епичен сблъсък на стадион "Уембли", който ще остане в историята.

"Това бе един великолепен бой между двама достойни боксьори. Кличко дълго се съпротивлява срещу младостта и настойчивостта на Джошуа, но не съумя да удържи това темпо. Бих препоръчал на Владимир да завърши кариерата си точно в този момент", коментира Боб Аръм, основател на промутърската компания "Top Rank".

Кличко дебютира на професионалния ринг през 1996 г. и оттогава проведе 69 боя, в които записа пет поражения.

На "Уембли" снощи се сражаваха двама олимпийски шампиони - 41-годишният Кличко спечели златото на Олимпиадата през 1996 г., а Джошуа на Игрите в Лондон през 2012 г.

Британецът в петия рунд изпрати украинеца в нокдаун, но в същата част от мача допусна няколко сериозни удара и в следващия рунд на свой ред изпадна в нокдаун след мощен десен на Кличко. От седмия до 11-ия рунд двубоят бе равностоен с минимално предимство на украинеца, а развръзката настъпи в 11-ия рунд, когато Джошуа на два пъти прати съперника си на пода и малко след това след серия от удари съдията прекрати предсрочно боя.

Кличко джентълменски призна, че Джошуа е бил по-добрият боксьор в срещата. Бившият световен шампион има право на реванш, но след мача в Лондон призна, че ще обмисли внимателно ситуацията и като за начало трябва да разбере защо е загубил срещата.

За него това бе второ поредно поражение след изненадващото от Тайсън Фюри през ноември 2015 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички