Иво Ангелов се завърна триумфално


Иво Ангелов се завърна триумфално
Снимка: БГНЕС

944 0

Световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов се върна с победа на тепиха. Асът ни в класическата борба триумфира в кат. до 59 кг на родното първенство в залата на НСА.

На финала той отнесе Радослав Василев с 8:0. Преди това перничанинът записа още 4 категорични победи, в които не даде и точка на съперниците си и бе обявен за най-техничен борец - 9:0 срещу Андрей Георгиев, преодоля Недялко Петров с 8:0, после и Йото Христов с 11:0 и Августин Спасов - 8:0. Надпреварата бе първа за Ангелов след 9-месечна пауза. За последно той се бори на олимпийската квалификация през април, но не успя да спечели квота за игрите Рио 2016 и си даде по-дълга почивка.

Добро впечатление направи египтянинът с български паспорт Тарек Абделслам, който триумфира в кат. до 80 кг. На финала той прегази Марио Дацин с 8:0, а на четвъртфиналите се справи с основния му съперник в категорията Даниел Александров - 6:1. Още две победи записа на сметката си Тарек - срещу Боян Загоров с туш и 9:0 и туш срещу Владимир Стойчев. Тарек получи приза и за най-резултатен борец. Николай Байряков, пети от олимпиадата, също не допусна изненада и ликува при 85-килограмовите. Той регистрира общо 5 победи - 9:0 срещу Николай Костов, 7:0 срещу Ради Недков, 9:0 срещу Айрин Рамадановски, 4:0 срещу Леонид Христов и 7:4 срещу Йоан Димитров на финала.

Състезанието в класическия стил бе по новите правила без партер, които ще са до края на сезона. Това увеличи и интереса към надпреварата. Сред зрителите в залата бе и президентът на федерацията Валентин Йорданов.

В понеделник националите тръгват за лагер в Турция, а утре на тепиха ще стартират борците ни в свободния стил, както и жените. Сред тях е и бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова (48 кг), която загря за сезона с отборната лига в Индия. Шампионатът пропуска двукратната световната вицешампионка Тайбе Юсеин заради травма.

Следват резултатите от останалите финали:

66 кг Константин Стас - Мартин Гергинов - 10:0

71 кг Свилен Костадинов - Захари Зашев - 5:0

75 кг Илиян Георгиев - Атанас Колев 4:2

98 кг Пламен Ташев - Димитър Христов туш

130 кг Милослав Методиев - Петър Богаевски 8:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички