Ивет Лалова: Животът ми е подчинен на стотните


Ивет Лалова: Животът ми е подчинен на стотните
Снимка: Guliver/GettyImages

1180 0

Ивет Лалова вече е насочила погледа си към Европейското първенство в Берлин догодина.

"Вярвам, че всеки атлет има своя път и своята съдба. Аз се чувствам добре, здрава съм. Преди една-две години имах най-силните сезони в моята кариера и това е смисълът да продължавам. Бягането на 200 м е дисциплината на опита и която е кошмар за повечето спринтьори, защото тренировките за нея са доста по-трудни”, разказа Ивет Лалова пред Нова тв.

"Аз намерих късно тази дисциплина и смятам, че това е трябвало да се случи по-рано, защото можех да постигна по-големи успехи. Макар и късно, все пак съм щастлива, че намерих своята дисциплина”, допълва тя.

"Мразя стотните, когато ме лишават от успех и ги обичам, когато аз побеждавам с някоя стотна. Затова е наистина трудно да се живее живот подчинен на стотните, но трябва да си дисциплиниран. Всичко да е разчетно до хилядните, за да се получават нещата. Една стотна е по-кратка от едно мигане, затова наистина тя е нищо, но се усеща, когато си във форма особено".

За снимката си с Юсеин Болт спринтьорката разказа, че е уцелила много неподходящ момент за нея, защото той е трябвало да се концентрира преди важното бягане и не му е било до снимки. Болт дори е отказал на няколко атлети да се снимат с него, но Лалова е имала късмета да го изпрати с прегръдка. "Чувствам се привилегирована и щастлива, че бягах в ерата на такъв голям атлет като него", допълни тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички