IAAF не отмени наказанието на руските лекоатлети


IAAF не отмени наказанието на руските лекоатлети
Снимка: Getty Images/Guliver

904 0

Руските лекоатлети няма да имат право да участват на международни състезания и през следващата година, след като Международната атлетическа федерация (IAAF) реши да не отменя наложеното наказание за допинг провинения.

Решението бе взето на 212-та обща среща на IAAF в Монако, след която Рюне Андерсон, който оглавява комисията, съблюдаваща напредъка на Русия в борбата с допинга, заяви, че "няколко ключови проблема все още не са решени". Това решение бе очаквано, след като по-рано този месец Световната антидопингова агенция (WADA) реши да не връща лиценза на Руската антидопингова лаборатория, което е едно от основните изисквания на IAAF. Преди срещата в Монако Андерсон сподели, че "Русия показва напредък в борбата с допинга", но очевидно той не е достатъчен, за да могат руските лекоатлети да се върнат на международните състезания.

Това означава, че Русия няма да е участник на Световното първенство в зала следващата година, което ще се проведе в Бирмингам от 2 до 4 март. Въпреки това, определени руски атлети ще могат да участва на шампиона от неутрален флаг, ако докажат, че не са имали никакви отношения с Руската антидопингова лаборатория. По този начин на Световното първенство на открито в Лондон това лято участваха Мария Ласицкене, Сергей Шубенков, Иля Шкуреньов, Дария Клишина и други руски спортисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички